Smrdi, smrdi, užasno smrdi…

Home

Smrdi, smrdi, užasno smrdi…


„Pogledajte ovog jadnog starca,sram vas bilo kako možete i pomisliti da je on ubio nekoga,zar ovo izborano, jadno lice pripada krvniku“,reći će neki peder pod perikom u sudnici Haškog tribunala i igra bez granica počinje.

Piše: Bekir Bajramović

Nisam ja do sada pričao o Ratku Mladiću, o sudijama Haškog tribunala, nisam iz prostog razloga: vjera mi brani da „trpam“ svinje u usta. Ali kad vidim kako o „jadnom starcu“ pišu velike svjetske agencije koje mu smanjiše optužnicu na samo dvije tačke (Srebrenica i opsada Sarajeva), a glavni sudac, “časni sud“, će biti čovjek koji je vaktile izjavio kako u Srebrenici nije počinjen genocid, pitam se: kome se ovdje godinama sudi? Težak zadatak opet čeka tu ušminkanu gamad pod perikama. Treba opet godinama dokazivati da li je uopšte bilo zločina u Bosni .Ma nije ni njima lako, treba pronaći dokaze, k’o da se dokazi tako lako vide. Hajde, gdje su dokazi?Mislite da je dovoljno sedam hiljada mezara samo na jednom mjestu pa da se neko optuži za zločin? Mislite da su dovoljni video zapisi svirepog mučenja i ubijanja? Ma hajt’e molim vas, to su montirani snimci, i znate šta, ma nemojte pričati bez veze, oni mezari su prazni. Lažu one majke da im je on pobio djecu, ta pogledajte jadnika, eno se opet usr’o, ma gdje će on to, vid’ ga kako je star i jadan? Pustite vi „časni sud“ neka odluči koliko će vremena trebati da se pronađu dokazi. Pričamo o tamo nekim silovanjima, mučenjima, klanju, ubijanju, kako nas samo nije sram pričati o tome dok „časni sud“ ne pronađe dokaze?

„Časni sude“ pusti ti nas, polako ti, nemoj hititi. Ne daj Bože da svog čovjeka pošaljete u tako okrutan zatvor. Baš hej, šta mislite kako bi to izgledalo da je i on tako pazio na ljudska prava? Kad vama treba toliko vremena da pronađete dokaze za njega samog, koliko bi trebalo njemu za sve one hiljade ljudi? Pitajte “čika seru“ što sjedi pred vama kako se sudi na brzaka? Pitajte ga šta su ti ljudi skrivili? Hiljade? Ma nije tol’ko, jel da da nije „časni sude“? Pa i njegove su žrtve imale pravo na liječničku skrb. Svako je dobio po jedan precizan kirurški rez četničkom kamom preko vrata. A kirurški rez je medicinski pojam, znači, pružena im je liječnička skrb i ti ćeš „časni sude“ to popušiti k’o što pušiš godinama.

„Časni sude“, pusti ti nas, polako ti, nemoj hititi. Nemoj da te ne daj Bože peče savjest zbog kršenja ljudskih prava. A preveslaće on vas, “sposobniji“ je za donošenje presude, on je preko sedam hiljada „slučajeva“ riješio u par dana. Kažu da mu je pofalilo metaka pa je sam „posudio“ od vojnika Holandskog bataljona. Pomogli ste vi i proces „suđenja“ u Srebrenici, sve u svrhu što bržeg okončanja. Neka, polako ti „časni sude“, ne hiti. Samo još, ako nije problem, operi bar ponekad tu periku na glavi, izgleda da su ti i Milošević i Karadžić dugo pišali u nju, godinama „tukneš“.

E, jadna moja Bosno i Hercegovino, od koga ti očekuješ da pravdu dijeli, zar će požuriti oni koji su sudjelovali u ovom zločinu, misliš da je njima stalo? Mnoge su majke otišle sa ovog svijeta, nisu dočekale pravdu jer „časni sud“ nema dovoljno dokaza. Kažu da jedna majka iz Srebrenice još uvijek živi u nekom svom svijetu, kažu da stare ruke i dan danas za četiri sina koja nikad doći neće, svake noći četiri postelje pripremaju. Nada se da će joj djeca umorna i gladna iz srebreničkih šuma doći, nada se…

Jadna moja Bosno, od koga ti pomoć očekuješ. I danas gledaju dok četničke horde nove krvave pohode spremaju, veličaju svoga usranog đenerala, “nož,žica,Srebrenica“ u srcu Evrope sve jače ori, truju djecu mržnjom prema svima. Čak bi klali Srbe koji nisu četnici jer sve što ne uzvikuje: “nož,žica,Srebrenica“ po četničkoj ideologiji ne zaslužuje da živi. A „časni sud“ čeka i traži dokaze. Čeka da ponovo bukne jer ako se presude brzo donesu ostaće bez posla u ovom vaktu krize, dok si ti Bosno krvava, i njihove perike neće sa smrdljivih glava sići. “Časni sude“ nisam nikome hasum al’ dao Bog da ti četnik liječničku skrb pruža. Dok ti preciznim kirurškim rezom periku zajedno sa glavom bude skidao znaćeš, vidjećeš dokaze bar na tren, znaćete svi, kakve zvijeri u srcu “moderne” Evrope štitite.

Objavio: Pet, 02/12/2011 - 16:54

Facebook komentari

Back to top