Snimljena stota emisija “Meraklije iz Čardaklije

Home

Snimljena stota emisija “Meraklije iz Čardaklije


Subota i nedelja, 29. I 30.Oktobra 2011.god. u Vili Cardakliji na Lake Geneva Wisconsin u Americi (ciji vlasnici su Izet Dizdarevic & Sefik Kantarevic & Munir Murtic) , odrzano je snimanje jubilarne 100-te muziocko-zabavne emisije “Meraklije iz Cardaklije” koja se prikaziva na televizjama u BiH i na satelit programima TV, po scenariju i u reziji postovanog dugogodisnjeg urednika i voditelja meraklije Vehida Gunica, koji je bio scenarista-reziser-i voditelj projekta realiziranog.

Iz domovine je sa Vehidom G. dosla i nastupilau Meraklijama # 100 interpretatorka sevdalinki Mersa Miljkovic iz Velike Kladuse, koja zivi i radi u Hrvatskoj, Zagreb. Ucesce u dvodnevnom programu su uzeli brojni muzicari i pjevaci sevdah pjesme iz Amerike, te clanovi americki udruzenja: “Sevdalije Missourri” iz St.Louisa i “Safet Isovic” iz Cikaga….

U albumu ce postepeno biti postavljane slike sa ne zaboravnog sevdah druzenja “Meraklije iz Cardaklije”, a za pocetak pogledajte dio fotografija prije pocetka zvanicnog snimanja Meraklija # 100…..

Da biste pogledali fotografije, kliknite OVDJE.

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 18:20

Facebook komentari

Back to top