TRIFKOVIĆ, BREIVIK, TRIFUNOVIĆ…

Home

TRIFKOVIĆ, BREIVIK, TRIFUNOVIĆ…


Monstruozna ubistva na malom idiličnom otočiću Utoja, koja je nedavno počinio kršćanski terorist Andreas Behrig Breivik, nije mogao niko bolje smisliti od bivšeg savjetinika ratne zločinke Biljane Plavšić i Vojislava Koštunice – dr. zla Srđana Trifkovića, koji živi u Čikagu.

Za tu tvrdnju postoje najbolji dokazi u manifestu ovog monstruma, u kojem se Trifković spominje dvadeset i jedan put,koliko sam ja uspio pronaći čitajući Manifest ili ovu Rekonkvistu II, na stranicama(103, 105, 105, 106, 107, 110, 110, 113, 114, 115, 117, 117, 119, 121, 121, 122, 291, 585, 640, 645, i 763), a sam izvršilac Trifkovićevih ideja je u prvom pojavljivanju nakon masakra izjavio da mu je idol Radovan Karadžić i njegova bratija.

Na ovim stranicama su citati iz (ne)djela jednog od najvećih islamofoba na svijetu.

Mnogo je onih koji tvrde da su bili i česti sastanci između Trifkovića i Breivika, te smatraju da je Manifest djelo Trifkovića i još nekih srpskih ultranacionalista, pa čak i nekih naučnih ustanova. O tome već pišu mnogi svjetski mediji, a oni koji su do jučer dizali u nebo svog “istoričara”, “političkog analitičara”, “pisca” i “”islamologa”"(pod duplim navodnicima), sad ga se javno odriču i sumnjaju da je uopće Srbin.

Ideol terorista: Zločinac Karadžić

Koliko je bio u pravu direktor Instituta genocida Kanade prof. Emir Ramić, koji je pokrenuo akciju da se Trifkoviću prošle godine zabrani ulazak u Kanadu, vide sad oni koji su tad Ramiću to osporavali tvrdnjama da se radi o naučniku čiste biografije.

Srbija financira veliki broj ovakvih spodoba, koje hodaju po svijetu i drže “predavanja” o opasnosti od islama i muslimana. Pored Trifkovića je nama najpoznatiji Darko Trifunović, koji je trebao održati uvodnu riječ na kongresu EUROPOLA (evropske policije), o navodnoj “beloj Al-Kaidi”, koja iz Bosne i Hercegovine prijeti Evropi i ostatku svijeta. Da nije bilo opširne akcije koju je pokrenuo portal Bosnjaci.Net, možda bi danas Bošnjaci bili na crnoj listi evropskih policajaca.

Uz Trifunovića se često u srpskim medijima pojavljuje kreatura koja se odaziva na ime Dževad Galijašević. Njemu je srpski režim dao i razne diplome, pa je od polupismenog Maglajlije kojeg njegovi sugrađani dobro poznaju kao takvoga, postao “ekspert tima jugoistočne Evrope za terorizam”. On je naravno ekspert za prišiti terorizam Bošnjacima, pa je imao prostora koliko je htio kad je u Bugojnu u terorističkom činu stradao jedan policajac, da to sve pripisuje islamu i Bošnjacima.

Ključna uloga u "Manifestu" teroriste Breivika: Trifković

Ovom samozvanom ekspertu su osnovali internet stranicu,a postao je “analitičar” američkog Centra Strateških Studija „CNA“i štošta još, kako bi konzumenti njegovih nebuloza mislili da im to govori neko pametan. Upravo on i njegovi mentori Trifunović i Trifković su odmah nakon eksplozije u Oslu izjavili da iza svega stoje članovi, do tada nepoznate terorističke grupe Ansar al-Jihad al-Alami, ili Pomagači Globalnog Džihada. Ovu dezinformaciju su satima nakon eksplozije kao apsolutnu istinu prenosile popularne novinske agencije, listovi i tv stanice poput CNN, Fox News, The New York Times, The Guardian i drugi „relevantni“ svjetski mediji.

Teroristički čin u Oslu, kojeg su već pola sata nakon što je eksplodirala bomba pripisali “islamistima” i čak objavili ime neke “islamističke organizacije”, koja je navodno prihvatila odgovornost, niko ne povezje sa kršćanstvom, iako akter jasno kaže da je to uradio u ime kršćanstva, a „Manifest“ kojeg su mu pomogli pisati Trifković, Trifunović i drugi, to samo potvrđuje.

Samoproglašeni ekspert: Trifunović

Mislim i ja da je tako ispravno, ne treba ničija zlodjela vezati za religiju, jer ni jedna to ne odobrava, ali sam zbog recipročiteta napisao kršćanski terorista da kršćani vide kako se mi osjećamo kad sve povezuju sa islamom. Izvinjavam se čestitim kršćanima.

Svaki pokušaj da pročitam neki uradak na temu islama od ovog samozvanog islamologa završio je samo na pokušaju, jer je sasvim očito da je motiv njegovog pisanja neopisiva mržnja prema islamu i muslimanima, a da o istome nema pojma.
Ali je on kao takav bio dobrodošao srpskim medijima da ga često citiraju, kao velikog stručnjaka, dok nije u javnost prispjela ova neugodna informacija.

Mržnja prema muslimanima i islamu je dodirna tačka imeđu Kradžića, Trifkovića i Brejivika, ali je za prvu dvojicu prljavi posao ubijanja nevinih ljudi samo zbog pripadnosti toj religiji uradio neko drugi.

Zločinac Andreas Behrig Breivik

Usprkos svemu “naši” politički predstavnici su u totalnoj defanzivi, a Milorad Dodik čiji su mentori takođe spomenuti eksperti ide čak u protivnapad i Bečkom Standardu daje intervju u kojem kaže da se muslimanima ne smije vjerovati.
Niko na to nije reagovao osim Reis-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića, koji se i pismeno obratio i članovima predsjedništva BiH da se očituju o takvim izjavama.
Dodikov potrčko Radmanović je otišao u Banja Luku, da od tamo poruči kako je Cerićevo pismo poziv na rat. Komšić, kojeg smatraju bošnjačkim članom predsjedništva nije rekao ništa, a Izetbegović je ukorio Cerića, da nije vrijeme da se primjećuje očiti fašizam Milorada Dodika.

Đeneral Ratko Mladić koji je tad “hrabro” komandovao srpskoj vosci i dobrovoljcima u ubijanju nenaoružanih Bošnjaka, a usrao se javno u gaće prilikom saslušanja u sudu, pridružio se svom predsjedniku i duhovnom vođi u Haškom pritvoru. Brejvik čami zatvoren u Oslu i brani se po instrukcijama Radovana Karadžića, a njegov idol Trifković je još na slobodi u Sjedinjenim Američkim Državama, koja “teroriste” ganja po vrletima Avganistana i iračkim naftnim poljima. Duhovni otac i mentor monstruoznog teroriste, dr. Srđan Trifković za to vrijeme mirno predaje na nekom „divljem“ američkom univerzitetu.

Muhamed Mahmutovic / bosnjaci.net

Objavio: Pet, 02/12/2011 - 17:00

Facebook komentari

Back to top