U DITI SE RADI 12 SATI DNEVNO: Nekadašnji gigant staje na noge, uskoro i prašak “IDA”

Home

U DITI SE RADI 12 SATI DNEVNO: Nekadašnji gigant staje na noge, uskoro i prašak “IDA”

Proces potpunog oživljavanja će još dugo potrajati, no, najvažnije je da podrška i pomoć nekadašnjem gigantu stiže sa svih strana, a da građani masovno kupuju “3DE”, “Fas”, “Blic grill”, “Alls deo” i “Bronho cijev”.

Jutros su uposlenici tuzlanskih komunalnih preduzeća, u okviru svojih nadležnosti, pružali pomoć u pokretanju proizvodnje. Proizvodi Dite će se u narednim danima naći na policama velikog Konzuma, a pomoć radnicima je pružio još jedan bh. gigant – Bekto Precisa.

Iako je bilo najavljeno da će zbog velikih narudžbi početi rad u dvije smjene, to se još uvijek neće desiti. Naime, kako je za Faktor.ba ispričao Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata Dite, u fabriku još uvijek nisu stigle sirovine koje je naručio Bingo.

[dita-bingo (3)] -Nisu stigle ampule za boce i još neke stvari. Zbog toga, od ponedjeljka ćemo najvjerovatnije, dok ne uspostavimo dvije smjene, raditi po 12 sati. Radnici su pristali. Radit ćemo ujutro od 7 do 19 sati, da bi ispunili obaveze prema Bingu. A imamo narudžbi i za druge ljude, kazao je Mehmedović za Faktor.ba.

Probleme radnicima Dite predstavlja i parovod, koji se treba popraviti. Bez parovoda, navodi Mehmedović, nama ni praškastog programa u ovoj fabrici.

-Ali, ako sve bude išlo po planu, očekujemo da će krajem iduće sedmice krenuti praškasti program. Krenut ćemo sa proizvodnjom praška “IDA”, da probamo. Dakle, mora se prvo probati, znate da fabrika nije radila četiri godine. Kada se pusti para i voda, to će se morati variti i mijenjati, kazao nam je Mehmedović.

Podrška Diti stiže sa svih strana. Prema riječima Mehmedovića, ovih dana su predstavnici bosanskog giganta Bekto Precisa najavili da će donirati Diti 500.000 čepova.

-Podrška dolazi od mnogih ljudi i preduzeća. Međutim, nama je važno vratiti proizvodnju, kako bi se stvorio kontinuitet u proizvodnji, kazao je Mehmedović.

(faktor.ba)

Objavito: Pet, 06/19/2015 - 19:46

Facebook komentari

Back to top