ULTIMAT SRVAJVER: A kud ćeš vamo Ber ?!

Home

ULTIMAT SRVAJVER: A kud ćeš vamo Ber ?!


Bojim se da bi jedna od meni najdražih emisija na TV-u „Ultimate survivor“ mogla završiti. Mislim ,nije mi niko rekao da će prestati snimanje emisije, već sam čuo da glavni „frajer“, specijalac i svaštojed Ber Grils dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Ne znam zna li hudnjak gdje dolazi i da bi mu to mogle biti dvije zadnje epizode.

PIŠE: Kenan Alagić 037

Nakon miša, jazavca i svinje najpoznatiji svjetski svaštojed odlučio je da dvije emisije snima kod nas i pokaže kako preživjeti u Bosni.

Nije on prvi koji je pokušao preživjeti u Bosni i zato se i bojim da bi mu lakše bilo da snimi još koju emisiju u opuštenom ambijentu Sahare, ugodnih minus 350 stepeni Sibira ili blagom povjetarcu Patagonije.

Trebalo bi čovjeka na vrijeme posavjetovati da ipak par dana provede u nekom udruženju penzionera, medju demobilisanim borcima ili radnicima Agrokomerca, recimo. Da pokuša naučiti neke osnovne tehnike preživljavanja. Jer lako je ubiti kamilu, izvaditi joj utrobu, iscijediti iz droba vodu i popiti, naveče se uvući u nju i prespavati. U toj sam epizodi mislio da ćeš početi iznajmljivati kamilu nekim podstanarima za spavanje.lako je na minus 250 skinuti se go i skočiti u vodu.

Ali dragi Ber, de ti vidi da ti neko malo kaže kako je to ovdje. De vidi barem pogledaj koji dnevnik i pročitaj novine, pogledaj koju skupštinu, prije nego podješ, pa opet razmisli. Mlad si ti moj sinko, život je pred tobom ku”ćeš “vamo… Pa,moj sinko i ti si nečije dijete.Hoće li te prijaviti na Biro za zapošljavanje pa da preživljavaš ? Ha ? Šta ćeš tad ? Sjetićeš se ti onih crva što si jeo, zmija i gnjilih zebri. Pa zar ti nije bolje sjediti negdje u udobnosti Amazona, gledati Ligu prvaka i grickati skakavce i tarantule ?

Dijete drago, hoće li ti ko dati rješenje za penziju i poslati te kući pa ti preživljavaj, ili recimo dati ti invalidninu ili radničku platu u ruke i poslati te u surovi svijet nekog supermarketa da kupiš fasungu. Pa, vulkanski otoci Jave i Sumatre su sindikalno odmaralište za ove uslove. Nije mi za tim, ali de ti ipak još malo razmisli, skontaj se. Pa šta ti misliš da ti dodje račun za struju, telefon, drva ?

Naumpala bi tebi sto puta šetnja Južnom Amerikom dok cuclaš nekog pitona i zalijevas mokraćom aligatora.Mislim, volio bih ja da ti dodješ, to je ipak nekakva promocija turizma, ljepota. Ali brate, ti svukuda hodaš, vazda ti negdje žuriš, letiš. Bojim se ja da bi ti naletio na još kakvu vikendicu, okolčeni plac pored jezera, golf igralište, neki jurt bez papira, ne daj Bože. Šta ćeš onda ? – Nema nazad.

Hoće li zbog tebe narod ovdje čuti da se to tako kože graditi, ograđivati. Dijete drago, hoćeš li se izgubiti, pa da moramo ići moliti kakvog ministra da nam pozajmi svoj mobitel od bijednih 1500 maraka da te tražimo GPS-om. Valjda to njihovi mobiteli imaju. Pa, ne bi te sramote.

Kažem ti, bujruma imaš. Ali de se ti ipak odmori još malo. Sačekaj ne bi li se i što kakve Vlade formiralo kod nas.

Radije ti nama pokaži šta se može sa tri gliste, pertlom i konzervom, nauči nas kako da preživimo ako na minus 250 upadnemo u hladno jezero, napravimo 100 sklekova i još stignemo uhvatiti voz na relaciji Rubin-Vladivostok, iscjedi govno od slona i popij jednu i u moje zdravlje.

Okani se ti preživljavanja u Bosni. Bilo je i ovdje frajera koji su bili spremni svašta jesti i progutati pa nisu preživjeli.

Neka nama tebe još. Ja ću čips i Colu dok te gledam, a ti po svom ukusu.

 

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 00:01

Facebook komentari

Back to top