Vasić o Komšićevoj odluci da ne sjedi zajedno sa Kusturicom: Neželjku nije mjesto u Banjoj Luci!

Home

Vasić o Komšićevoj odluci da ne sjedi zajedno sa Kusturicom: Neželjku nije mjesto u Banjoj Luci!


Generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić ima želju da postane poznati bloger. Ne prođe puno, a on forsira novu nazovi kolumnu u kojoj obrađuje aktuelne teme iz političkog života BiH. Materijal za posljednju dao mu je član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je na manifestaciji Ličnost godine, koju tradicionalno organizuju "Nezavisne novine", odbio sjesti zajedno sa Emirom Kusturicom.

"Sjedne li Kusturica za ovaj stol, ja odlazim", poručio je Komšić domaćinu Kopanji.

Raspored sjedenja je odmah promjenjen, a Kusturica je ugošćen za drugim stolom. Službeno, Komšićev ured nema nikakva saznanja o incidentu, a sam Kusturica tvrdi da je "Komšić to napravio da bi obranio Sarajevo od njega".

"Što se tiče Komšića, ja s njim ne bih dijelio ni prostoriju za pišanje, a kamoli stol", poručio je Kusturica.

Čitava ova situacija pogodila je Vasića koji je domaćinu uputio niz kritika zbog zvanja gostiju iz Sarajeva. 

"Ma, nije Neželjko Komšić u Banjoj Luci, na manifestaciji Ličnost godine, rekao da neće sjediti za istim stolom gdje je Kusturica, nego je Kusturica rekao da neće sjediti za stolom gdje je taj belćimhrvat. 

Dobro, mogao bih sada da teoretišem o filozofiji Balkanke, posebnoj vrsti palanke - začaršijanoj palanci. Kad nemaš ništa, ni novinara, ni čitalaca, ni tiraža, ni uticaja, organizuješ ličnost godine. Na što većim širinama. I slične manifestacije. Ali, onda zapadneš u problem. 

Taj geografski pojam i šire, nema unutar sebe nikakve veze.  Pa nije moguće ni da da ličnost godine, sportistu godine, kurvu godine... Novak siroče Đoković. Siroče, jer je, izgleda, upao u klopku u kojoj je još Ana Ivanović, otkad su joj počeli govoriti da je najljepša, najslađa, najcmok, najguza, najnogica, najfejs... a ona shvatila ozbiljno i počela da se kurči po društvenim manifestacijama, ode tenis u 3 LPM", napisao je Vasić.

Generalni sekretar SNSD-a i nikad dokazani bloger je u nastavku teksta "udrobio" svega i svačega. 

"Nu, da se vratim skandalu koji je već obznanjen, a kojeg zlataganov Agitprop već moluje u svoju korist. Kao Komšić rekao. Ma, kome je dosad štogod Komšić rekao. Nije ni reko', a kamoli rekao", konfuzno će Vasić.

U nastavku svog uratka Vasić premijera FBiH naziva Terminom Nikšićem. 

"Ruku na srce, nekim ličnostima nije mjesto za tim stolom. Najprije, Nikšiću, kojeg 'naša država' ne priznje kao legitiman organ 'druge države'. A ni Komšiću. Onaj drugi bošnjački član nešto i sarađuje, ali ovaj bošnjački član, Komšić, čistokrvni je trag otrova. 

Pošto je Kusturica, koji je stavio kravatu i obukao odijelo, i time se, samo za ovu priliku, odrekao svog nizaštonejebavajućeg umjetničkog stava kojeg mu tolerišu i uvažavaju u cijelom svijetu, bio pozvan od predsjednika, bio s njim, i sa Tadićem, na autoputu, prvom ovdje otkako su otišli Turci i ostavili kopitoputeve, bio je red da sjedi za glavnim stolom. 

Kusturica je veći i od Novaka. I uvijek će biti veći. To nije predsjednička manifestacija. To je ličnost godine. Nikšić/Komšić nisu ličnosti ni za 'velešićki kanton'. Osim toga, Kusturica se odrekao islama, vratio se korijenima. A Komšić se, bez korijena, 'prihvatio islama'. 51. otišao u četnike", napisao je Vasić uz konstataciju da ličnost dogodine ne treba ni organizirati.

 

avaz

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 16:35

Facebook komentari

Back to top