Članovi Crossbox unity-a, Cazinjani Nermin Šišić i Arslan Lojić, nastupili na takmičenju crossfit-a u Varaždinu

Home

Članovi Crossbox unity-a, Cazinjani Nermin Šišić i Arslan Lojić, nastupili na takmičenju crossfit-a u Varaždinu

Varaždin Throwdown 2017, koji organizuje jedini CrossFit centar u sjeverozapadnoj Hrvatskoj s licencom i licenciranim CrossFit instruktorima, ove godine održan je po sedmi put od 27.05. do 28.05.2017. godine.

Na ovom međunarodnom takmičenju oko 100 natjecatelja testiralo je svoju tjelesnu pripremljenost kroz više treninga/testova. Ove godine konkurencija je bila dosta jaka, a među takmičarima našla su se i dvojica Cazinjana, Nermin Šišić i Arslan Lojić, članovi kluba Crossbox unity.

Crossbox unity
je relativno mlad klub, postoji oko godinu dana, i ovo je prvi put da njegovi članovi učestvuju na jednom ovako važnom takmičenju. Iako relativno kratko postoje, klub ima oko 70 članova, od kojih su neki rekreativci i sportaši iz BiH, ali i šire.

Lojić se, nažalost, nije uspio kvalificirati dalje na takmičenju u Varaždinu, dok je Šišić  uspio doći do finala, te u ukupnom poretku završiti na desetom mjestu, kategorija sport, među oko 100 takmičara, što je veliki uspjeh s obzirom da mu je ovo prvo takmičarsko iskustvo.

Šišić je poznati fitness trener u Cazinu, koji uspješno vodi bootcamp i crossfit treninge na vrlo jedinstven, zanimljiv, ali i učinkovit način vježbanja. Riječ je o grupnom treningu sa intenzivnijim radom gdje se pospješuje izdržljivost, snaga i, naravno, gubitak masnog tkiva. Za rekreativce i sportaše tu su i indvidualni treninzi koje vodi upravo Šišić, kojeg možete kontaktirati putem njegovog Facebook profila.
Odlazak u Varaždin, ali i cjelokupni rad kluba ne bi bio moguć bez sponzora, Pizzeria Lovac, Captain Morgan i Proteini.si, kojima se ovom prilikom zahvaljuju.

 

(M. Selimović/Cazin.NET)

Objavito: Pon, 05/29/2017 - 12:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top