Čović o nedolasku Izetbegovića i Ivanića u Mostar: Drago mi je da se traži dlaka u jajetu

Dragan Čović prije svečanosti otvorenja "Mostarskog proljeća – 20. dani Matice hrvatske Mostar", prokomentarisao je nepozivanje na sutrašnje sajamske aktivnosti u Mostaru druga dva člana Predsjedništva BiH.

"Redovno zadnjih desetak godina se potrudim da što više ljudi dođe u Mostar, kao što se trudim oko Matice hrvatske da dobiju ovakvu dimenziju. Drago mi je da je sve više onih koji traže dlaku u jajetu. Ja mislim da bi trebali biti ponosni na Mostarski sajam, da imamo petnaestak dvadeset dana prepune svih hotela, restorana. Što se tiče večere, ona već postaje pomalo tradicionalna. Prošlih godina su na njoj bila tri člana Predsjedništva. Pošto ove godine gospodin Ivanić nije u zemlji, ja sam odlučio da ne pravimo bilo kakav raskorak koji bi tome mogao dati neku drugu dimenziju", odgovorio je na pitanja novinara Čović.

Čović je kazao da je na sutrašnju večeru pozvao one koje je pozvao, između ostalih i Denisa Zvizdića, Dodika i Čavaru, kao predsjednike dva entiteta. Prisutan će biti i predsjednik Crne Gore jer je kazao kako se uvijek pazi da budu prisutna sva tri susjeda Bosne i Hercegovine.

"Opet smo uradili nešto veliko i ako neko u tom velikom ima primjedbu, ja ću mu ostaviti da i dalje uživa u primjedbama, a mi idemo dalje", kazao je Čović.