HDZ BiH u posjeti Bihaću: Čović i delegacija zauzeli dva parkirna mjesta za invalide, evo šta još rade

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, zamjenica Borjana Krišto i delegacija, boravili su jučer u Bihaću.

Tom prilikom susreli su se sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, sa kojim su razgovarali o migrantskoj krizi i stanju u Katoličkom školskom centru. 

Dragan Čović prilikom posjete BIhaću i razgovora o migrantima, rekao je kako je "nedopustiv ovakav prelazak jedne državne granice" . Međutim, Draganu nije nedopustivo da se sa svojom delegacijom nepropisno parkira i zauzme dva mjesta predviđena za invalide.

Da je predsjednik u dobroj formi, podsjetio nas je prije dvadesetak dana kada je odigrao nogometnu utakmicu prilikom tradicionalnog druženje funkcionera HDZ-a BiH i privrednika na Gajicama.

Dakle, do kondicije, nije!

Na sjednici Gradskog vijeća Bihać, održanoj protekle sedmice, saznali smo i da HDZ BiH, podružnica Bihać, za najam kancelarije u strogom centru grada, u Harmanskoj ulici, plaća 2KM po kvadratnom metru, barem je tako bilo dok im najamnina nije povećana na 12 KM po kvadratnom metru, prošle godine. Međutim, da bi produžili ugovor o najmu, po novoj cijeni od 12 KM, koja će se računati od 01.01.2018.godine, Draganova ekipa prvo je morala platiti dug koji je napravljen dok je cijena bila 2 KM. Prema informacijama iz Gradske uprave, a koje su prezentovane na sjednici Vijeća, "to je učinjeno tek neki dan". 

Dakle, čak i "dvije marke po kvadratu" za Čovićevu bihaćku ekipu su bile mnogo.

Ali je nedopustiv ovakav prelazak jedne državne granice...