Čovjek s upalom pluća devet sati čekao na hladnoći u Zaraznoj? ‘Upoznati smo sa slučajem‘

.
Zagrepčanka Zrinka Ljevar potresno je iskustvo objavila na svom Facebooku, a Klinika za infektivne bolesti rekla je da će se očitovati

Ispovijesti pacijenata, njihove rodbine pa čak i samog liječničkog osoblja jasno svjedoče kako je zdravstveni sustav u velikim problemima uslijed pandemije koronavirusa.

Svakodnevno je na tisuće zaraženih i velik broj preminulih, a bolnice moraju naći način da uz oboljele od covida-19 adekvatno zbrinu i pacijente s drugim bolestima koje, jasno je, nisu prestale kada se pojavio novi virus.

Zrinka Ljevar na svom je Facebook profilu objavila potresno iskustvo koje je sa svojim ocem doživjela u trenutno jednoj od najzaposlenijih bolnica u Hrvatskoj, zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Kako je navela, s ocem koji nema koronavirus, ali ima tešku upalu pluća, došla je jučer na Hitni prijam Klinike gdje su njezinog oca smjestili u, kaže, ledeni šator. Unatoč negativnom uzorku na covid-19, tamo su ga držali četiri sata, nakon čega je objavila prvi status, a tek nakon devet sati napravljen je novi uzorak. Stariji bolesni muškarac čitavo to vrijeme bio je navodno na hladnoći.

- Ništa ne dezinficiraju, sve poliježu na iste prljave stolove. Ako i nije imao koronu, danas ju je garant ulovio u ovom smradu i prljavštini - navela je dodavši kako su oca nakon svega poslali kući uz uputu da se liječi Lupocetom - napisala je pacijentova kći, dodavši kako je razočarana osornim i neljubaznim ponašanjem osoblja kao i činjenicom da je bolesni otac bez ikakve terapije otpušten nakon toliko čekanja na hladnoći.

Jutarnji list kontaktirao je Ranvateljstvo Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Tamo nam je rečeno kako su upoznati sa slučajem te pripremaju izjavu za medije u kojoj će pojasniti sve okolnosti. Izjavu ćemo objaviti čim je zaprimimo.