Crno nam se piše, propasti nećemo

Home

Crno nam se piše, propasti nećemo


Četverogodišnju lijenost, pasivnost, interntnost i dosad neviđen nerad, političke ergele u našoj zemlji nadoknade u izbornoj godini. Upravo je zato ovaj predizborni period toliko pun raznih događanja, dešavanja, saopćenja, obraćanja, reagiranja i ostalih vidova obraćanja svekolikom pučanstvu, koja za cilj imaju ništa drugo do bezobraznu političku prostituciju priličnu samo bh. političkim beskičmenjacima.

Piše : Faruk Ajdinović

U Republici Srpskoj je ovih dana na snazi opća ofenziva na Ustav naše pokradene, napaćene i marginalizirane zemlje koja je odavno bliže raspadu, nego normalnoj integraciji u bilo šta.  Kojekakve „menadžerice“ tipa Dušanka Majkić koju mnogi zovu i Dušanka Majka Srpkinja, praćena ostalim Dodikovim glavešinama kao što su Rajko, bloger, Vasić, onaj akademik bez pokrića, Rajko Kuzmanović i ostatak vladajućih poslušnika, ovih su dana, nakon što je deklaracija o nezavisnosti Kosova dobila i svoj legalitet, prvo na sva zvona naricali zbog otuđene „srpske pokrajina“, da bi onda bezobrazno i djetinjasto prijetili Hrvatima i Bošnjacima da će i oni uskoro krenuti putem Kosova. Samo slijepi, gluhi i bezobrazno zaluđeni Dodikovim nacionalsocijalizmom ne vide i ne čuju da se ovdje radi o provjerenom receptu predizborne kampanje koja već daje rezultate. Da ne budu krivi samo Dodikovci i zločinačka SDS se dala u misiju zaluđivanja naroda o mogućem otcjepljenju, pa je njihov kandidat za predsjednika RS-a, neartikulisani političar koji stranke mijenja ovisno od mjesečeve mjene, Ognjen Tadić na obilježvanju 20. Godišnjice formiranja naslijednice Hitlerove NSRP ili drugačije na „balu vampira“ zaprijeti i poruči da je njegov cilj nezavisna Republika Srpska.

Ne treba se čuditi i previše obraćati pozornost na izjave ovakvih kvazi-političara koji su kupo-prodajom  poljoprivrednih dobara i stočnog fonda dobili pozicije u strankama i koji bi rođenu porodicu prodali za fotelju.  Treba se čuditi Međunarodnoj zajednici koja, umjesto da zbog ovakvih izjava pokaže direktan crveni karton secesionistički nastrojenim wanna be državnicima, mudro šuti i igra se kamenih spavača dok zemlja zapada u sve veću i dublju krizu. Naravno, i oni za svoj nerad dobijaju izvrsnu platu.

Predizborna kampanja počinje i u drugom, kažu : boljem , dijelu Bosne i Hercegovine. Federalni parlamentarci su, pazite apsurda, samo dva mjeseca prije završetka mandata na petočasovnoj sjednici glavu razbijali kolike će im biti plate i hoće li na posao dolaziti biciklom ili autom, zaboravljajući pritom da su pune tri godine uživali u basnoslovnim platama zarađenim obično za ništa ili ništa na kvadrat. Smanje sebi plate,da bi ih za dva-tri mjeseca ponovo bezobrazno povećali. Deja Vu na bosanski način. Sve predizobrne ankete i istraživanja uvjerljivo najveću prednost za člana Predsjedništva BiH daju Željku Komšiću.  Objavljivanje takvih rezultata spremno su dočekali „Sokol“, Dragan Čović, koji godina vedri i oblači po Hercegovini obijajući pragove državnih sudova gdje mu se sudi za višemilionski kriminal, i njegova vjerna druga, Borjana Krišto, poznata i nadaleko čuvena šutljiva promotorica profašističkih organizacija sa hrvatskim prefiskom.  Previše izlizane fraze o ugroženosti Hrvata, iseljavanju Hrvata i ostalim glupostima bez presedana za cilj imaju mobilizaciju nacionalističkog arsenala kako bi Čović i njegova više-manje kriminalizirana bratija zasjeli u neku od najvažnijih fotelja u državi.

Za oktobarsku pobjedu od neizmjernog je značaja zauzeti medije. Oni koji nemaju svoje privatne stranačke biltene i oni koji od marke nisu neimarili najveće kule i tornjeve,  rovare tražeći  prazno mjesto u nadzornom odboru nekog od medija kako bi svojim stranačkim poglavicama što više udovoljili.  Čak se i najbošnjačkiji u Bošnjaka, Mustafa ef. Cerić, obratio vjernicima pozivajući ih da se osnuje TV kanal na „bošnjačkom jeziku“ kako on ne bi morao slušati neke nepoznate i krajnje strane riječi kao što su „rujan,  priopćenje „ i sl.  Bez daljnjeg, u Republici Srpskoj Milorad Dodik je vladar RTRS-a čiji je direktor, osvjedočeni zlotvor i fašista, Davidović, dovoljno felksbilan i prilagodljiv svakoj vlasti na kugli zemaljskoj, tako da u periodu predizborne kampanje možemo očekivati Dodikovo i lice njegovih kumova i stranačkih kolega kako iskače iz svake paštete, gulaša i nareska.

Sprema nam se zanimljivi predizborni period u kojem su najtraženiji predmet svakako makaze.  U moru otvorenja čak i nedovršenih zgrada i objekata, padat će najstravičnije  klevete i laži od kojih će se normalnom svijetu dizati želudac.  Ovako crn i pesimističan tekst zaključiti mogu riječima velikog čovjeka i velikog Bosanca, druga Džemala Bijedića, koji je jednom rekao : „Crno nam se piše, propasti nećemo“ !

 

Objavio: Pet, 02/12/2011 - 16:09

Facebook komentari

Back to top