Crnogorski glumac vrijeđao Srbe: Izdajnici, poturice, smećari

Zoran Vujović, glumac Crnogorskog narodnog pozorišta na svom Facebook profilu osuo je paljbu na račun Srba, koje je uz psovke etiketirao kao izdajnike, poturice, smećare.

"Gledam ovo smeće iz Informera u studiju sa Vedranom Rudan bara bar - smešno. Laprda svekoliko o velikoj Srbiji... Idiote ološki shvati jednom da si smrda, veliko ništa, slušaj, koliko široko žena razmišlja, je*o ti pas mater. Na koncu i najuže, shvatite drevna srpčad da ste poreklom iz Crne Gore do jednoga je**noga... Shvatite od Cetinja, Žabljaka Crnojevića, Duklje, obala Ribnice, da ste ponikli i posmuli odavde, majku vam je**m otrovnu, izdajničku.

Koji vaši hramovi majku vam je**m nenormalno do jednoga, idioti isfrustrirani. Na šta je ličila sv. Vasilija Ostroškog, od nje ste hotel napravili majku vam je**m veliko ništavnu. Ne mogu u manastir Cetinjski od vas ući ništavila nijedna. Palili su Turci manastir Cetinjski neznalice ali ga niko nikad preuzeo nije, sv. Petar Cetinjski je kidao vama izrodi glave i noseve otuda kidonosi i izdajice... Ne poturice. Turci su bili protivnici dostojni borbe, vaša borba smećari nijedni, adoscelentni, zagorčava život svima na ovim prostorima godinama unazad. Pih, što meni izgleda bljutav, gadan, odvratam, beskoristan sav rad ovoga naroda koji je digao rekao od sebe... Da su nam večni dedovi, u grob se prevrću.. Živeli", napisao je Vujović u svojoj objavi.

Image

Stranka Prava Crna Gora pozvala je nadležne institucije da hitno reaguju na ovaj govor mržnje. 

"Pozivamo Tužilaštvo da ispita i procesuira glumca CNP-a Zorana Vujovića, jer, u suprotnom, ako se to ne desi, to će značiti da ova retorika ima pečat zvanične Crne Gore", navodi se u saopštenju ove stranke.

Podjećamo da je nedavno diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević takođe vrijeđala Srbe. Ona je napisala je na svom Facebook nalogu povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo".

Ona je suspendovana, a prijeti joj i otkaz. Više o tome pročitajte OVDJE.

Nikčević, inače savjetnica crnogorskog ambasadora u Ankari, raspravljala je na toj društvenoj mreži o Trojčindanskom saboru i ljudima koji su prisustvovali saboru u Podgorici, i napisala:

Podjećamo, nedavno je bh. glumac Emir Hadžihafizbegović vrijeđao je Srbe i Srbiju na hrvatskoj televiziji, gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2" kod Aleksandara Stankovića.

Hadžihafizbegović je izrazio nadu da će Amerikanci odsjeći glavu Srbiji koju je usporedio sa aždajom. Opširnije o tome na  OVOM LINKU.