fbpx Dailymail o malenom superheroju Ismailu Zulfiću: Prvo se bojao vode, a onda je postao šampion

Dailymail o malenom superheroju Ismailu Zulfiću: Prvo se bojao vode, a onda je postao šampion

Home

Dailymail o malenom superheroju Ismailu Zulfiću: Prvo se bojao vode, a onda je postao šampion


Ošestogodišnjem Ismailu Zulfiću iz Zenice, koji je rođen bez obje ruke i s deformiranom jednom nogom, dok su mu na drugoj nozi spojeni prsti, koji je osvojio zlatnu medalju na 9. regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za invalidne osobe, pisali su brojni domači i regionalni mediji, a o njemu je sada pisao  i renomirani Dailymail. 

Ovaj britanski medij piše da je ovo prava sportska senazacija. 

- Njegov trener trenira njega i sve druge koji imaju deformitete besplatno bez ikakve pomoći države. Njegovi roditelji i trener su bili njegova snaga i oni su mu pomogli da pobijedi strah od vode i postane šampion - piše ugledni list. 

Posebnu pažnu Dailymail je posvetio tome što dječak dolazi iz Zenice na treninge, a troškove goriva pokriva plivački klub jer njegovi roditelji nisu u mogućnosti to priuštiti.

- Spid pomaže i sa sportskom opremom i gorivom te putem donacija koje dobivaju od lokalne zajednice i raznih udruženja - dodaje Dailymail.

U članu ovog britanksig giganta akcenat je stavljen na to sa kakvim se se problemima susreću djeca s deformitetima u našoj zemlji jer gledajući u kakvim uvjetima žive i treniraju ova priča dobiva još veći odjek.

- Čak 6.5% djece između dvije i devet godina u Bosni i Hercegovini ima neki deformitet, a najveći njihov problem jeste nedostatak adekvatnih uslova te podrške nadležnih institucija. Čak ni učitelji u školama nisu obučeni za rad s ovakvom djecom - zaključuje se u članku. 

 

(Izvor: Novi.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 10/06/2017 - 19:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top