Lavica Dalal počinje s otklanjanjem posljedica kemoterapije, njen novi video osvojio simpatije

Dalal Omerović (2016) je vesela i nasmijana djevojčica kojoj je sa nepunih 13 mjeseci dijagnosticirana akutna mijeloblastična leukemija tip - M5 - monocitna leukemija, što je jedan od najtežih oblika leukemije.

Dana 6. septembra 2018. godine rađena joj je transplantacija koštane srži, a nalaz treće punkcije urađen početkom 2019. godine pokazao je da je transplantacija uspjela. Ćelije donora kompletno su zamijenile ćelije hrabre djevojčice, što znači da je lavica pobijedila leukemiju.

Najnovije vijesti o malenoj djevojčici iz Bihaća redovno možete pratiti putem Facebook grupe Za Dalal, tako da je upravo tamo objavljeno da djevojčica danas počinje s otklanjanjem posljedica kemoterapije koja je u potpunosti "pojela" njene zubiće, a upravo to je bio jedan od razloga odbijanja hrane. Pod totalnom anestezijom biće joj uklonjeni ostaci prednjih zuba koji predstavljaju problem. Nakon što prespava u bolnici, Dalal se vraća kući.

S vama ćemo podijeliti i simpatični video u čijem opisu piše:

- "Do novih informacija i dok čekamo punkciju koja je dogovorena za 26.2. Lavica počinje priču o svojoj pobjedi. ❤️ Ljubav vam šalje Dalica i zahvaljuje zajedno sa svojim roditeljima za sve dove, poruke podrške i svaki vid pomoći koji ste u proteklom periodu uputili."