Dan nakon trijumfa na izborima, vodstvo AfD-a posvađalo se na presici pred novinarima

Home

Dan nakon trijumfa na izborima, vodstvo AfD-a posvađalo se na presici pred novinarima


Ulazak desno-ekstremističke Alternative za Njemačku (AfD) u Bundestag početak je nove epohe njemačke politike, u kojoj se mogu očekivati raznoliki dramatični obrati. Da AfD nije poput ostalih stranaka pokazalo se jutros kada se vodstvo još jednom posvađalo pred medijima.

Supredsjednica stranke Frauke Petry jutros je neočekivano na zajedničkoj konferenciji za medije objavila kako neće biti dio AfD-ova kluba u Bundestagu i to “nakon dugog razmišljanja”. Dodala je kako želi da AfD 2021. preuzme vlast u Njemačkoj. Nakon toga je protestno napustila podij na kojem je ostao ostatak vodstva nove njemačke parlamentarne stranke.
 


Gauland najavio da neće biti konstruktivna opozicija


Petry je u sukobu s dijelom stranke čije izjave smatra pretjeranima i ekstremnima, iako ni sama nije bila cijepljena od takvih. I prije zajedničke presice Petry je kritizirala glavnog kandidata (Spitzenkandidat) AfD-a na izborima za Bundestag i potpredsjednika stranke Alexandera Gaulanda, zbog njegove izjave da će nastaviti lov na Angelu Merkel. “Takvu retoriku, o čemu sam već govorila, građanski glasači ne smatraju konstruktivnom”, rekla je Petry u emisiji Morgenmagazin na ARD-u.

No Gauland uopće ne želi biti konstruktivan, kako je jasno demonstrirao sinoć u talk showu Anne Will. Na pitanje voditeljice kakve konstruktivne ideje AfD ima za budućnost Njemačke, sada kada je u Bundestagu, Gaulanda je izjavio da se oni ne namjeravaju baviti predlaganjem konstruktivnih rješenja za postojeće probleme.


(Izvor: Index)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 25/09/2017 - 11:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top