fbpx Danas inauguracija Vučiću: Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi u Beograd?

Danas inauguracija Vučiću: Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi u Beograd?

Home

Danas inauguracija Vučiću: Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi u Beograd?


Prijem povodom stupanja na dužnost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bit će održan od 18 sati u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.

Iz regiona, na ceremoniju dolaze predsjednici Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, Borut Pahor, Kolinda Grabar Kitarović, Đorđe Ivanov i Filip Vujanović, kao i sva trojica članova predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

Kako prenose tamnošnji mediji, do sinoć u 20 sati dočekana je 21 delegacija koja je u Beograd stigla kako bi prisustvovala svečanosti povodom inauguracije. 

Na ceremoniju dolaze i visoki zvaničnici Njemačke, Rusije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Italije, Grčke, Azerbejdžana, Armenije, Gruzije, Bjelorusije, Austrije. 

Kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ranije najavio inauguraciji će prisustvovati bivši predsjednici Srbije Milan Milutinović i Zoran Lilić, očekuje da će doći Borislav Jović, a da je Vojislav Koštunica spriječen. 

Ulice oko Palate "Srbija", prvenstveno bulevari Nikole Tesle i Mihajla Pupina, bit će zatvoreni za saobraćaj od 16 sati.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavio: Pet, 23/06/2017 - 08:08

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top