Danas nastavak suđenja Sanjinu Sefiću i drugima

Home

Danas nastavak suđenja Sanjinu Sefiću i drugima


U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću (26), njegovoj sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29).

Sefić je, podsjetimo, 10. oktobra, prošle godine, oko 21.35 sati Golfom 6 u ulici Zmaja od Bosne, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat, usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe.

Ostali optuženi se terete za pomaganje počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Nije kočio

Ročište koje je bilo zakazano za 6. april odgođeno jer je Sefićev advokat Kerim Čelik bio podvrgnut operativnom zahvatu.

Prema optužnici, Sefić je kobnog dana ušao u raskrsnicu kada je za kretanje vozila na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, ne obrativši pažnju na dva pješaka, koji su već prešli kolovoz na obilježenom pješačkom prijelazu kada je za pješake na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Pješaci su se kretali iz pravca Zemaljskog muzeja prema Američkoj ambasadi. Sefić nije smanjio brzinu, nije kočio, niti je pokušao autom izbjeći djevojke.

Prednjim čeonim dijelom vozila udario je Selmu Agić i Editu Malkoč, te je nastavio kretanje.

Selmu je udarom vozila odbacio gotovo 38 metara, a Editu više od 31 metar.

Selma je zadobila teške tjelesne povrede, usljed kojih je preminula na licu mjesta, dok je Edita, također, usljed teških povreda, podlegla u KCUS-u oko ponoći - stoji u optužnici.

Bijeg u Srbiju

Nakon stravične nesreće, Sefić je vozilo sakrio na Grbavici, a potom se sastao sa sestrom Sarom u šoping-centru "Grbavica".

Ona je pozvala Dinu Alića i Amara Salihovića da dođu i pomognu Sefiću da pobjegne iz BiH u Srbiju.

Koristeći Golf 4, koji je vozio Dino Alić, Sefića su prevezli iz Sarajeva do graničnog prijelaza Uvac, tačnije do pumpe "Nestro Petrol" u Rudom, gdje je Sefića preuzeo njegov rođak Goran Perišić, s kojim je prešao Uvac 11. oktobra, oko pola sedam ujutro - navedeno je u optužnici.

Sefićevi pomagači kasnije su angažirali Sauda Nišića da bi sakrili auto kojim su Sanjina prevezli do Rudog.

Nišić je vozilo sakrio iza svoje kuće u ulici Kasindolska na Ilidži. Sefić je ubrzo uhapšen u Srbiji i 9. januara izručen je Bosni i Hercegovini na GP-u Rača.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 20/04/2017 - 08:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top