Danas ponovo najavljuju nove brze ceste u Krajini- pročitajte šta je o tome Bakir Izetbegović izjavio prije tačno 5 godina

asd
Zadnjih dana se u USK, u Bihaću održava EKOBIS, a tim povodom u Krajini borave i predstavnici federalnih vlasti, predvođenih Šemsudinom Dedićem, ministrom poljoprivrede u Vladi FBiH, te direktorom i v.d. direktorom Cesta i Autocesta FBiH, Ljubom Pravdićem i Elmedinom Voloderom. I isti su pompezno, o čemu su pisali mediji najavili ‘veliki projekat- izgradnju brze ceste Bihać- Cazin- Velika Kladuša, težak 500 miliona eura’. Kako su obećali kreće sve ubrzo, a već postoje sredstva za prvu dionicu koja bi se krenuka iduće godine.

“Izgradnja prve dionice od deset kilometara trebalo bi da počne naredne godine i traje najviše dvije godine, a ukupan koridor četiri do šest godina. Preduvjet je na vrijeme osigurati projekt, dozvole, eksproprijacija i naravno finansijska sredstva", naglasio je Voloder. 

Dakle, prvih 10 kilometara dvije godine, a onda ostalih 50-60 kilometara za još dvije do četiri godine… 

I tako idu ta obećanja i predizborne priče… Evo jedne od njih, pred neke tamo izbore u septembru 2016. godine, šta je o ovoj temi tačno izjavio Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i tada član Predsjedništva BiH. Prenosimo dio iz medijskih izvještavanja: 

U zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu počeo je sastanak delegacija SDA, SBB-a i HDZ-a, kojem će prisustvovati i predstavnici javnih kompanija zaduženih za izgradnju putne infrastrukture u BiH.

“Danas ćemo isključivo razgovarati o ubrzanju izgradnje autoputa, brzih cesta i magistralnih cesta. 

Sastanku će prisustvovati predstavnici vlasti ispred SDA, SBB-a i HDZ-a. Ja očekujem jedan poseban impuls od strane SBB-a. 

Gospodin Radončić je napravio pravo čudo ni od čega kada je u pitanju njegov privatni biznis. Napravio je izvanredne zgrade u Sarajevu i očekujem da pomogne da istu stvar napravimo u BiH. 

To podrazumijeva da mi u sljedećih četiri do šest godina dovršimo autoput i da izgradimo brze ceste do Tuzle, Bihaća, Goražda tako da se duplo brže dođe dobrim i kvalitetnim cestama do tih gradova – kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović uoči početka sastanka.

U prilogu vam donosimo i LINK vijesti iz septembra 2016. godine u kojem možete detaljno pročitati ovo obećanje. 

A šta je od svega toga bilo dosad, to već svi znate, koliko se autoputevima i brzim cestama vozite iz Bihaća prema Sarajevu i drugim gradovima.

Foto: FB/ Fena