Danas u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme

Hh

Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu do 32 stupnja...

Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 4 stupnja, Bihać i Sanski Most 8, Banja Luka, Bugojno, Ivan Sedlo, Livno, Prijedor i Tuzla 9, Bjelašnica, Doboj i Srebrenica 10, Bijeljina, Sarajevo i Zvornik 11, Gradačac 12, Grude 13, Široki Brijeg 14, Trebinje 17, Mostar 19, Neum 21 stupanj. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u centralnim i istočnim područjima. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu do 32 stupnja.

Stanje na cestama 

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Frekvencija vozila jutros je slabijeg inteziteta, ali tokom dana, a posebno u večernjim satima, očekujemo pojačan intezitet saobraćaja (na prilazima većim gradskim centrima). Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.