Darijo Srna, ipak, pozitivan: Povlačim se iz svih takmičenja, sačuvat ću čast i poštenje

Home

Darijo Srna, ipak, pozitivan: Povlačim se iz svih takmičenja, sačuvat ću čast i poštenje

Vijest koju su lansirali ukrajinski mediji ipak je tačna. 

- Darijo Srna je bio pozitivan na doping testu. Mediji su prije nekoliko dana javili da je legendarni hrvatski fudbaler "pao" na testiranju poslije meča sa Napolijem u Ligi šampiona, a UEFA danas to demantirala. Na kraju se javnosti obratio Srna i potvrdio informaciju.  On je u saopćenju naveo da ga je 18. septembra Nacionalnog antidoping centar Ukrajine (NADCU) obavijestio da je u njegovom uzorku od 22. marka 2017. "van takmičenja pronađena nedozvoljena supstanca".

Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaći kako nikada nisam svjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnost - saopćio je Srna. 

On je rekao da trenutno istražuje moguće izvore pronađene supstance, te da dobrovoljno i s punim poštovanjem sarađuje sa NADCU.

- Sa ciljem da se posvetim svojoj odbrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih saigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih takmičenja, dok se pravni proces koji je u toku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.

Tokom cijele karijere uvijek sam imao utisak kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovo u situaciji, kada ću kao i uvijek do sada, dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom, te iznad svega poštenjem. Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećavam - obavijestio je Srna..

 

(Izvor: Avaz)
 

Objavito: Pet, 09/22/2017 - 22:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top