Home

David Villa ponovo u reprezentaciji Španije, nema Diega Coste

25 Aug

David Villa ponovo u reprezentaciji Španije, nema Diega Coste

Selektor nogometne reprezentacije Španije Julen Lopetegui je na spisak uvrstio iskusnog napadača New York City FC-a Davida Villu na kojeg računa za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo koje Furija narednog mjeseca igra protiv Italije i Lihtenštajna.

Tridesetpetogodišnji Villa se vraća u reprezentaciju nakon trogodišnjeg odsustva, a Lopetegui je rekao da je bivši napadač Valencije i Barcelone u impresivnoj formi, zbog čega je zaslužio poziv.

Villa je najbolji strijelac Španije svih vremena te je u 97 nastupa postigao 59 golova. On je u 24 nastupa u MLS ligi postigao 19 pogodaka te upisao četiri asistencije.

"Oduvijek smo govorili da nikom nećemo zatvoriti vrata. osjećali smo da trebamo Villu, smatramo da će nam pomoći. Igra odlično u svom timu i veoma je motivisan. Istina je da dolazi iz drugačije lige, kakva je MLS liga, no, razgovarao sam s Davidom i vidim ga na terenu. On donosi odlučnost, ambicije i iskustvo", izjavio je Lopetegui.

Na njegovom spisku nema Diega Coste, koji još uvijek traži rjšenje situacije s Chelseajem. On se nalazi u rodnom Lagartu u Brazilu, a nedavno je optužio Plavce da ga sprečavaju da se vrati u Atletico Madrid.

On je prvi strijelac u kvalifikacijama, a posljednji put je za Chelsea igrao u porazu od Arsenala u finalu FA Cupa 27. maja.

"Costa je imao drugačije ljeto, ne trenira niti igra. Razgovaramo sa svima o njihovim situacijama, dajemo im naša mišljenja i pokušavamo pomoći. U ovoj situaciji nemamo pravo glasa. Vidjet ćemo šta će se dogoditi u budućnosti", dodao je selektor Španije.

 

(Izvor: Klix.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top