Davor Dragičević: Živimo u sistemu ubica i korupcije, moramo tražiti pravo na život

Na Trgu Krajine u Banja Luvi već 240 dana građani stoje i traže pravdu za Davida Dragičevića.

Večeras je najavljeno masovno okupljanje gdje će građani zatražiti pravo na život koje im je, prema riječima Davora Dragičevića, davno oduzeto.

"Apsolutno sam siguran u ono što govorim i u činjenice. Ja djeteta više nemam, ubili su ga na najsvirepiji način. Ja ga vratiti ne mogu. Ovo je zadnja prilika za ovo podneblje gdje se, nažalost, mora tražiti pravo na život zato što živimo u sistemu ubica, korupcije i svega ostalog što ne čini jednu državu", kazao je Davor okupljenim Banjalučanima.

Pitao je ko je oteo njegovog sina i držao zarobljenog da ga nije mogao spasiti, te odgovorne iz institucija kome polažu zakletvu. 

"već 240 dana stojimo ovdje mirno i dostojanstveno. E pa gospodo 'kuc-kuc', vrijeme je da nas primite i saslušate i date odgovor, ne diplomatski već ljudski. Da narod ide u egzodus ili da ostajemo ovdje", kazao je Dragičević.

Okupljeni su poručili da oprosta i zaborava nema, te da idu do kraja i otkrivanju istine o tome šta se dogodilo Davidu čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno u Crkveni 24. marta.