fbpx Delegacija iz turskog grada Kahramanmaraš u posjeti Cazinu: Razmatrane mogućnosti poslovne saradnje

Delegacija iz turskog grada Kahramanmaraš u posjeti Cazinu: Razmatrane mogućnosti poslovne saradnje

Home

Delegacija iz turskog grada Kahramanmaraš u posjeti Cazinu: Razmatrane mogućnosti poslovne saradnje


Gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević, danas je ugostio zvaničnu delegaciju iz turske općine Kahramanmaraš. S obzirom da u Cazinu već nekoliko godina boravi prof. Osman Nalbant, koji dolazi iz ovog grada, bio je ovo formalni susret na kojem su razmatrane mogućnosti poslovne saradnje između dva grada.

Prvi put smo u Cazinu i moram reći da se osjećamo kao kod svoje kuće, iako smatram da jako kasnimo i da smo puno ranije morali započeti naše kontakte. Uz selame od stanovnika Kahramanmaraša, u ovim mubarek danima, želim reći da su i vaši građani dobro došli nama kao svojoj kući jer se smatramo braćom. Zahvalio bih se posebno na izuzetnom gostoprimstvu u vašem lijepom gradu i mislim da je pred nama jedna uspješna i vrijedna saradnja u budućnosti, rekao je Fatih Mehmet Erkoc, načelnik općine Kahramanmaraš.

Zastupnik u Parlamentu Republike Turske, Imran Kilic, istaknuo je da ova posjeta u periodu mjeseca ramazana ima posebnu vrijednost i da je sigurno to početak jedne dobre saradnje.

U Kahramanmarašu postoje dva dijela grada koji nose ime Bosna i naša historija je zajednička. To sve čini neraskidive veze među nama, a danas smo se uvjerili da je jako puno mogućnosti da u budućnosti zajedno radimo i činimo dobra i korisna djela, rekao je Kilic.

Za Grad Cazin, uz otvorena vrata i gostoprimstvo, svaka mogućnost privredne saradnje dobro je došla, a po riječima gradonačelnika Ogreševića, razgovori s gostima iz Kahramanmaraša tekli su upravo u tom pravcu.

Naši gosti su konkretni i žele da i naša buduća saradnja bude takva. Već smo razmijenili osnovne informacije o potencijalu za ekonomsku saradnju i nadamo se vrlo brzo i konkretnim koracima u tom pravcu. Mi smo, kada je u pitanju grad Kahramanmaraš, već dijelom povezani preko aktivnosti prof. Osmana Nalbanta pa je zbog toga i ovaj naš prvi susret već imao karakter jednog radnog sastanka, istaknuo je gradonačelnik.

S gostima iz Kahramanmaraša večeras će biti upriličen i zajednički iftar, a tokom trodnevne posjete će obići šire područje Cazina, Bužima i Bihaća.

 

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 21/06/2017 - 15:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top