Delegacija Turske u posjeti Unsko-sanskom kantonu (FOTO)

Home

Delegacija Turske u posjeti Unsko-sanskom kantonu (FOTO)


Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić primio je danas, u Bihaću, predstavnike Ambasade Turske u BiH, Balkan fondacije Maarif i Instituta "Yunus Emre". Ataše za obrazovanje u Ambasadi Turske u BiH Vasi Ete i Salih Sagiir, koordinaror Maarif fondacije za Balkan već su ranije razgovarali su sa premijerom Rošićem i njegovim saradnicima o projektima u oblasti obrazovanja. 


I današnjom posjetom delegacija Turske je potvrdila spremnost da pomogne Unsko-sanskom kantonu u realizaciji projekata koji će unaprijediti sistem obrazovanja.

Detaljne informacije o sistemu obrazovanja na ovom području i reformama koje predstoje, gostima je prezentirao Muhamed Ramić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK.

vlada usk

Fondacija Maarif, najavljeno je danas, spremna je da pokrene projekat otvaranja moderne, turske škole na području Bihaća, a posebno su spremni pomoći aktivnosti promocije učenja turskog jezika u školama na području ovog Kantona.

ROSIC
Premijer Rošić zahvalio je na dosadašnjoj pomoći u oblasti kulture i obrazovanja te kazao da tokom naredne sedmice će biti domaćin ambasadoru R Turske koji na područje Kantona stiže sa predstavnicima privrednika a promociju potencijala i projekata privredne saradnje već pripremaju Samir Sedić, ministar privrede i Razvojna agencija USK.

 

(Izvor: Vlada USK)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 26/09/2017 - 17:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top