ŽFBIH: Migranti nisu opljačkali putnike u BH TALGO vozu na relaciji Bihać-Sarajevo

Na Facebook stranici Unska pruga objavljeno je saopštenje za javnost, a tiče se vijesti koju su obavili pojedini mediji dau su migranti opljačkali putnike u BH TALGO vozu na relaciji Bihać-Sarajevo Obavijest prenosimo u cjelosti:

Poštovani građani, 


pojedini portali i medijske kuće plasirali su u javnost vijest da su migranti opljačkali putnike u BH TALGO vozu na relaciji Bihać-Sarajevo.

Ova vijest nije tačna. Prava je istina da je jedan od migranata aktivirao protiv požarni aparat u vozu, plašeći se konskvenci isti su povukli kočnicu za slučaj opasnosti i pobjegli iz voza. Navedeni događaj se desio na pruzi Doboj - Banja Luka u blizini stanice Stanari. 

Ukupno je bilo pet migranata.

Pljačka ili bilo što slično se nikad nije desilo u BH TALGO vozovima u našoj zemlji, napominjemo da su naši vozovi pod stalnom pratnjom unutrašnjih organa ŽFBH za obezbjeđenje ljudi i imovine. 

Molimo sve da podijele na svom profilu ovo obavještenje kako bi istinom demantovali nesavjesne novinare koji neprovjerenim i neistinitim informacijama unose nemir i nesigurnost među građane,
navodi se na stranici.