Demobilisani borci ustrajni: Moramo izdržati

Home

Demobilisani borci ustrajni: Moramo izdržati


Ići ćemo pred Parlament FBiH. Bit će nas u puno većem broju, kako bi smo iskazali svoje nezadovoljstvo sa ovim što su predložili, kažu borci.

Demobilisani borci koji duže od tri mjeseca mirno protestuju ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu u iščekivanju su sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH na kojoj bi se trebala razmatrati tri zakonska prijedloga koja se odnose na boračku populaciju.

- Na toj sjednici bi trebala biti neka zakonska rješenja. Međutim, nas je Vlada FBiH tu potpuno zaobišla. To su neki njihovi zakoni među kojima nema boračkog dodatka. Tako da neočekujemo  puno od te sjednice. Ići ćemo  pred Parlament FBiH. Bit će nas u puno većem broju, kako bi smo iskazali svoje nezadovoljstvo sa ovim što su predložili, kazao nam je Nazil Velić iz Bugojna.

Podsjetimo, borci traže da se usvoji i objavi jedinstven registar boraca Armije BiH, borački dodatak te ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja.

- Proteklog dana nam je vjetar porušio nekoliko šatora, ali smo uspjeli da ih opet osposobimo. Sami smo sebi zacrtali da moramo izdržat. I moramo, povratka nema.

 

(Izvor: Oslobođenje)

Tagovi
Objavio: Pon, 18/09/2017 - 21:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top