Je li vrijeme da SDA poselami Kambera?

U proteklih nekoliko mjeseci izdešavalo se puno toga oko federalnog zastupnika Asima Kambera (SDA). Nizom gafova ovaj sanski političar navukao je na sebe ogromnu pažnju javnosti, o tužilačkoj da i ne govorimo.

Asim Kamber je predmet istrage Kantonalnog tužilaštva  zbog  objavljivanja službene tajne  iz transkripata Državne agencije za istrage  i zaštitu (SIPA) BiH koje je ova policijska agencija u posebnim istražnim radnjama službeno pribavila za krivični predmet protiv bivšeg  čelnika “Unsko-sanskih šuma” Đevada Muslimovića i pet njegovih najbližih saradnika.  On je objavio  više tonskih prisluškivanja  koja još uvijek nisu korištena  u krivičnom predmetu “Šume”. Odranije se zna  da je Muslimović Kamberov nesuđeni premijer, a realizaciju tog plana pokvarilo je Muslimovićevo hapšenje. 

Asim Kamber nije smio objaviti službene tajne i presretnute razgovore čime je prekršio zakon i zbog toga je jučer i bio na saslušavanju u Kantonalnom tužilaštvu. Također, jedan političar sebi ne smije dati za pravo da se bavi novinarskim poslom, jer se tu onda radi o pristrasnosti i sukobu interese zbog toga je Kamber i ugasio svoj blog jer je očito skontao da je pretjerao i prekršio pravila objektivnog novinarskog izvještavanja. 

Ono što javnost najviše interesuje u vezi ovog slučaja, jeste šutnja SDA Unsko-sanskog kantona i Šemsudina Dedića njenog predsjednika. Da li će se u ovaj slučaj uključiti sam vrh SDA stranke, vidjećemo. Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović u jednom od nedavnih intervjua najavio je da će se SDA do izbora rješiti još nekih ljudi. Da li je time mislio na Asima Kambera moraćemo sačekati kako bismo to saznali ili SDA i Bakir Izetbegović čekaju da se stvar oko Kambera još zakomplicira i navuče pažnju javnosti, pa da ga onda poselame što bi bio loš potez jer SDA i ovako već gubi na ugledu zbog svih okolnosti koje su se dešavala oko Asima Kambera.