Detalji stravične nesreće u Zenici u kojoj je poginuo dječak (5): Bilo je pitanje kada će doći do ovoga

Home

Detalji stravične nesreće u Zenici u kojoj je poginuo dječak (5): Bilo je pitanje kada će doći do ovoga

U zeničkom naselju Klopče, ispred šoping centra Hass, na adresi Bistua Nuova, danas je došlo do tragedije u kojoj je život izgubio petogodišnji dječak, a dvije osobe su povrijeđene.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su javili da su u nesreći učestvovali automobil Škoda i tri pješaka, od kojih su dva maloljetnici.

– Do nesreće je došlo nakon što je vozač Škode, inicijala E.H. iz Zenice, ostvario kontakt sa tri pješaka – kažu iz MUP-a ZDK.

Povrijeđeni su odmah prevezeni na Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica (KBZ), radi ukazivanja ljekarske pomoći. Nažalost, petogodišnji dječak, usljed zadobijenih povreda, podlegao je na licu mjesta.

– Petogodišnji pacijent primljen je na Odjel urgentnog bloka sa smrtnim povredama, bez znakova života – kazao je dežurni ljekar Odjela urgentnog bloka.

Kako su potvrdili iz KB Zenica, punoljetna, ženska, osoba povrijeđena u nesreći zadobila je prijelom potkoljenice. Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, upućena je na Odjel traumatologije radi daljeg ljekarskog tretmana, piše Dnevni avaz.

Prema riječima očevidaca, do tragedije je došlo nakon što je ženska osoba, upravljajući automobilom Škoda, “pokupila” tri pješaka. Kako tvrdi očevidac nemilog događaja, tijelo stradalog dječaka, navodno je, letjelo 20 metara.

Brojni šokirani mještani Klopča, nijemo su posmatrali cjelokupan slučaj. Uviđajnim radnjama, koje su u toku, a kojima rukovodi dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, bit će poznate sve okolnosti koje su dovele do ove nesreće.

Interesantno je da na mjestu događaja nisu zabilježeni tragovi kočenja Škode, a da se sve odigralo kod “divljeg” pješačkog prelaza.

– Ljudi masovno koriste ove prelaze. Ne paze ni vozači ali ni pješaci. Bilo je pitanje kada će doći do ovoga – komentirali su, vidno ogorčeni, mještani Klopča.

 

(Izvor: Fokus.ba)

Objavito: Wed, 08/16/2017 - 19:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top