Detalji utapanja 18-godišnjaka iz Dervente: Sjedio na ivici bazena i iznenada upao u vodu

Nesvkidašnja tragedija dogodila se na bazenima "Olimp" u Derventi, gdje se udavio osamnaestogodišnji Dragomir Kokoruši iz Petrovca. Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez je rekla da je obdukcijom utvrđeno da je došlo do utapanja.

- Policijski službenici Policijske stanice Derventa u ponedjeljak su identificirali D. K. (18) sa područja općine Petrovac, koji je istog dana oko 17 sati, na bazenima "Olimp" pao u vodu, nakon čega je u Domu zdravlja Derventa konstatirana smrt - saopćeno je u utorak iz dobojske Policijske uprave.

Tijelo preminulog prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice, gdje je na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj urađena obdukcija i koja je pokazala da se mladić udavio.

Dragana Kerkez, rekla je, za "Novosti", da je, prema kazivanju očevidaca, mladić sjedio na ivici bazena i da je iznenada upao u vodu.

To nam je potvrdio i Andrija Bjelošević, vlasnik bazena "Olimp". On kaže da je mladić u šorcu sjedio na ivici bazena sa nogama u vodi i da ni kupačima oko njega u prvi mah nije bilo ništa sumnjivo kad se našao u bazenu. Suprotno nekim kuloarskim tvrdnjama, vlasnik bazena tvrdi da je mladić pod vodom bio tek nešto više od desetak sekundi. 

- Sve se odigralo munjevito. Mladić je ubrzo izvučen na suho, a pristigla su i kola Hitne pomoći - rekao nam je Bjelošević, koji kaže da osim njega bazeni imaju još jednog licenciranog spasioca.

Tok drame u tragediju na "Olimpu", nažalost, nije mogao da preokrene ni slučajnost da se među kupačima našao i jedan ljekar, koji je bezuspješno pokušavao reanimirati mladića. Osamnaestogodišnjaku nije bilo spasa, a obdukcija treba utvrditi da li ga je smrt pokosila iznad vode, kako se pretpostavlja od srčanog udara, ili se pak utopio.

Zadugo se u Derventi nije znalo ko je žrtva na bazenu. Naime, kod mladića pronađeni su samo ulaznica za bazen i zaključan telefon, pa ga je policija uspjela identificirati tek u kasnim večernjim satima.