Devet uhapšenih u akciji 'Bonus'

Home

Devet uhapšenih u akciji 'Bonus'

Službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su u akciji "Bonus" ("Trak") šest državljana BiH i Srbije, a pripadnici Granične policije BiH tri lica.

Akcija je usmjerena protiv organizovanog kriminala, a od šest lica koje je uhapsila SIPA, četvoro je nakon kriminalističke obrade predato Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

- Pripadnici SIPA pretresli su sedam stambenih i tri poslovna objekta na području Sarajeva, Srebrenika i Brčko distrikta, te pronašli i privremeno oduzeli 4.400 eura, pet računara i laptopa, 10 mobilnih telefona, finansijsku dokumentaciju i drugo, saopćeno je iz Agencije.

Postoji sumnja da su uhapšena lica kao članovi organizovane kriminalne grupe uvozila tekstilnu robu iz Turske, čineći tako krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom poreska utaja.

Akcija je realizovana po naredbi Tužilaštva BiH i u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH i Graničnom policijom BiH.

Pomoć u realizaciji akcije pružili su i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Tuzlanskog kantona, te Policije Brčko distrikta.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavito: Pet, 05/26/2017 - 20:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top