Digitalni automatizovani način otkupa mlijeka u Meggle-u

Vrijednost investicije je 1 milion i 200.000 KM, a odnosi se na automatizaciju i modernizaciju otkupa mliječne sirovine, kao i poboljšanje kvalitete i sigurnosti nalnog proizvoda.

Kompanija Meggle BiH danas je u Bihaću potpisala ugovor o saradnji sa jednim od najvećih međunarodnih dobavljača procesne tehnologije za prehramenu industriju. Radi se o kompaniji GEA. Vrijednost investicije je 1 milion i 200.000 KM, a odnosi se na automatizaciju i modernizaciju otkupa mliječne sirovine, kao i poboljšanje kvalitete i sigurnosti finalnog proizvoda.

Novi digitalni automatizovani način otkupa mlijeka podrazumijeva bolje i sigurnije uvjete za za čuvanje sirovine, kazano je prilikom potpisivanja ugovora. Kranji cilj je potrošačima obezbijediti visoko-kvalitetne domaće proizvode, čiji je proces nastanka strogo kontrolisan.

Meggle konstantno ulaže u očuvanje kvalitete i poboljšanje proizvodnje, kazao je Marijan Vučak, direktor SEE MEGGLE, čime dokazuje da se na bh.tržištu, uz domaće resurse, mogu proizvoditi vrhunski produkti svjetskih standarda. Radi se o prvoj fazi ulaganja čija je ukupna vrijednost deset miliona maraka.

Moderna i visoko sofisticirana oprema će podići proces proizvodnje na vrlo visok nivo. Iz Megglea dodaju kako se ovom investicijom želi obezbijediti perspektivnija budućnost u proizvodnji mlijeka za sve naredne generacije.