Dijete mi je stradalo ni krivo ni dužno, ubio ga je kao psa: Potresna ispovijest oca Miloša Mileusnića

- Šest mjeseci je prošlo otkako smo ostali bez Miloša. Od dana ubistva živimo u paklu. Stalno mislimo da će Miloš doći kući, ali onda odemo na groblje, gdje nas surova istina udari u lice - ovako, s neizmjernom tugom u glasu, govori Goran Mileusnić, otac ubijenog Miloša Mileusnića (24).

Mladiću iz Čačka, koji je živio i studirao u Beogradu, tog kobnog jutra 27. januara život je oduzeo, kako se sumnja, Neđeljko Đurović (29). Prema optužnici protiv Đurovića, koju je podiglo Više javno tužilaštvo, Mileusnić je bio nasumična žrtva, a krivično djelo u mračnom ulazu zgrade u ulici Dimitrija Tucovića 20a počinio je potpuno uračunljiv, prenosi Avaz.

- Sam način na koji je Miloš ubijen je tako bizaran i tako jadan. Ne mogu da vjerujem da postoje takvi ljudi, koji riješe da ubiju čovjeka kao da je to dobar dan. Kakav je to poriv, kakav je to čovjek, koji je čekao u zasjedi da neko izađe iz zgrade. To je neshvatljivo - kaže Milošev otac Goran.

Porodica, dodaje, živi u agoniji od tog dana. Miloševa majka i sestra, kaže Goran, teško se nose s gubitkom.

- Toliko me je pogodilo to što je moje dijete stradalo ni krivo ni dužno zbog nekog razmaženog i nezadovoljnog čovjeka, koji ne zna šta će u životu. Onda sam čuo i da su mu roditelji imućni i da su mu kupili stan, zaposlili ga. Imaju visoka primanja. Zbog čega on da bude nezadovoljan i da ubije moje dijete kao psa, na ulaznom pragu, da iskrvari na hladnom betonu ulaza jedne beogradske zgrade? Nisam mogao ni da ga čujem, ni vidim, niti da mu pomognem, to je jedna velika agonija - jedva izgovara otac ubijenog mladića.

Ugašen je, dodaje, život mladića koji je tek počeo da živi, tek stasao, imao djevojku koju je volio. - Od Suda očekujem da izrekne najstrožiju kaznu. Ipak, postoji strah da za takvo ubistvo dobije samo 10 godina, da izađe ranije iz zatvora zbog dobrog vladanja i nikome ništa. Taj scenarij bio bi loš primjer za druge ljude, koji u potpunosti obezvređuje ono što bi u državi i društvu trebalo da predstavlja najveću vrijednost, a to je život - dodaje Goran.

Podsjetimo, planovi, snovi i mladost Miloša Mileusnića (24), studenta iz Čačka, mučki su prekinuti 27. januara 2019. godine.

Tog kobnog jutra, mladić je iz stana u kom je živio sa cimerom, krenuo kod svoje djevojke, ali ga je, kako se sumnja, na samom ulazu u zgradu nasmrt izbo Neđeljko Đurović (28) iz Požarevca, koji je odmah nakon hapšenja istog dana policajcima ispričao da je to učinio zato što je prethodnu noć proveo na društvenim mrežama, gdje je, navodno, shvatio da je nezadovoljan svojim životom i da zbog toga treba nekoga da ubije.

Njih dvojica se prije kobnog jutra nikad u životu nisu vidjela, zbog čega se pretpostavlja da je Mileusnić platio glavom samo zato što je bio prvi na koga je pomahnitali Đurović naletio.