Direktor Kantonalne bolnice Dervišević protiv ministra zdravstva Kapića: Ko ne poznaje propise i ko ne govori istinu? (FOTO)

Home

Direktor Kantonalne bolnice Dervišević protiv ministra zdravstva Kapića: Ko ne poznaje propise i ko ne govori istinu? (FOTO)

Mediji u posljednje vrijeme bruje o alarmantnoj situaciji u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, portal USN.ba je na to upozoravao prije dvije godine, upozorava i danas!

Nažalost, menadžment Kantonalne bolnice ne odstupa od svog kategoričnog stava nedodirljivih, ako se prisjetimo još slučaja doktorice Balaban, kada su mediji, a prije svega portal USN.ba bili krivci za neviđenu hajku protiv Kantonalne bolnice, pa cijeli slučaj dobio sudski epilog, sa hapšenjem dotične, ali i velikim štetama koje će tek doći na naplatu ni manje ni više nego Kantonalnoj bolnici.

Isto tako, menadžment nije davao izjave za medije kako su kolege sa portala klix.ba kazale, niti u slučaju isključenja vode, očigledno smatrajući da ne moraju platiti svoje obaveze ili u najmanju ruku razgovarati sa onima kojima su dužni, sa medijima i ne moraju.

Tako je portal USN.ba u posjedu dokumenta, kojeg je potpisao ni manje ni više nego ministar Kapić, koji opovrgava tvrdnje direktora kantonalne bolnice o visini troškova za jednog volontera, pa prema tome Kantonalna bolnica neće primati volontere jer su u velikim dugovima, iako im je to zakonska obaveza?

Podsjetimo, za rtvusk, dirketor Dervišević je kazao da je ukupni trošak na godišnjem nivou za jednog volontera 970 KM, što je jasno vidljivo na fotografiji u prilogu:

 

U aktu kojeg je ministar zdravstva uputio zdravstvenim ustanovama jasno stoji da je mjesečni trošak za jednog volontera 30KM što je na godišnjem nivou 360KM, stoji i da volonterski staž traje 6 mjeseci, pa je trošak za jednog volontera 180 KM, što je za 5 (pet) puta manje od iznosa prema kojem se referira dirketor Kantonalne bolnice. Također, akt ministra je u prilogu:

U svakom slučaju mišljenja i stavovi ministra i direktora se razlikuju, bilo bi lijepo kada bi bili usaglašeni, a čitatelji će u ovom slučaju odabrati pravu stranu.

 

(Izvor: USN)

Tagovi
Topic
Objavljeno: Tue, 22/08/2017 - 11:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top