Direktor Vodovoda Bihać: Spremni smo na svaki dogovor sa Kantonalnom bolnicom, ali još uvijek se nisu javili sa prijedlogom

Home

Direktor Vodovoda Bihać: Spremni smo na svaki dogovor sa Kantonalnom bolnicom, ali još uvijek se nisu javili sa prijedlogom


Protekle sedmice u Bihaću je organizovan susret dvojice gradonačelnika, Bihaća i Cazina, na kojem su bili i direktori vodovodnih preduzeća. Kako su nam tada kazali, o vodi nisu razgovarali, iako se susreću sa istim problemima.

– Svi smo mi u dogovoru, svi naši vodovodi su dio evropskih projekata. Nije samo to na lokalnom nivou, jer švicarska vlada radi projekte za sve vodovode u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Oni nama diktiraju norme koje moramo dostići, to je lančana reakcija koju prate svi vodovodi, kazao nam je direktor Felić.

Kada je u pitanju dug Kantonalne bolnice u Bihaću, direktor napominje kako su menadžmentu te ustanove dali vremena da sam napravi neki prijedlog otplate 181.000 maraka zaostatka.

– Spremni smo na svakakve razgovore s njima, ali do danas se nisu javili sa prijedlogom. Dakako, još imaju vremena, a možda čekaju i saglasnost ministra. Ostali dužnici poprilično su sveli dugovanja, plativši do 50 posto svojih obaveza na nivou Kantona. Naša akcija je uspjela, jer smo naplatili 50-60 hiljada maraka od 500.000 svih dugovanja, smatra direktor JP Vodovod Bihać Damir Felić.

 

(Izvor: Oslobođenje)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 03/09/2017 - 07:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top