DIRLJIV OPROŠTAJ NAKON SINOĆNJE TRAGEDIJE: "Živote moj, sunce moje milo, ne da sestra zlato svoje…"

Dana, 10.03.2018. godine u 20.10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putnom pravcu Livnu – Šujica, na prevoju Borova Glava, u kojoj su tri osobe smrtno stradale, jedna osoba je zadobila teže tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena veća materijalna šteta, potvrđeno je iz policije.

Na lice mjesta brzo nakon dojave o nesreći izašli su pripadnici PU Livno, iz MUP-a Kantona 10, te kantonalni tužitelj. Došli su i Hitna pomoć, kao i vatrogasci kako bi izvukli tijela stradalih.

Oni su tom prilikom utvrdili da su u nesreći učestvovali A.T. (rođen 1994. godine u Tomislavgradu), upravljajući motornim vozilom marke `BMW` reg. oznaka E31 T 197, navedeni je tom prilikom smrtno stradao i M.D. (rođen 1982. godine u Makarskoj, RH), upravljajući motornim vozilom marke `VW Polo` reg.oznaka ŠI 285 FG, isti je smrtno stradao, saputnik u motornom vozilu marke `Polo` M.M. (rođen 1989. godine u Bugojnu, nastanjen u Makarskoj), smrtno je stradao, dok je suvozač u istom motornom vozilu M.M.( rođen 1966. godine u Bugojnu, nastanjen u Makarskoj), zadobio teže tjelesne povrede, te je zadržan u bolnici u Livnu na daljnjem liječenju – navode iz policije.