Home

Div iz Bosanske Dubice

16 Jun

Div iz Bosanske Dubice

Senad Krivdić (21) iz Bosanske Dubice s visinom od 212 centimetara poljuljao je titulu Hercegovaca, zvanično najviših ljudi na svijetu, i pokazao da i u Bosanskoj Krajini ima onih koji mogu “dodirnuti” oblake.

Senad ne igra košarku, mada je ponuda bilo napretek, već uspješno studira na Tehnološkom fakultetu u Banjoj Luci. Već je treća godina na biotehnološko-prehrambenom smjeru i s prosjekom 9,30 uspješno gazi dalje, prema masteru.

A što se visine tiče, priča da je uvijek bio najviši u razredu.

"U osnovnoj i srednjoj školi, a sad i na fakultetu. Svi su visoki u porodici, s očeve strane nešto viši nego s majčine. Visina ima i određenih prednosti, nemoguće je ostati neprimijećen i biti “nevidljiv”, lakše se upoznaješ s ljudima, mada se ja lično nešto ne volim isticati. Nisam takav tip." ,Krivdić za Dnevni avaz.

Zbog visine se pred sve i jednim vratima mora saginjati i to je već postalo refleksno. Problem ima kada kupuje garderobu, jer su rukavi i nogavice po pravilu kratki.

"Tu se uvijek slatko ismijem s prodavačima koji pokušavaju da mi pomognu" ,kaže Krivdić, koji svakog vikenda putuje kući u Bosansku Dubicu da bi pomogao roditeljima na imanju. Smatra da je to dobro zbog radnih navika i odgovornosti.

Njegova visina ima prednosti i kad nešto treba ubrati, poput cvjetova zove. Za one na vrhu stabla obavezno se zove Senad.

 

(Izvor:fokus.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top