Dječak čudom preživio četiri dana sam u šumi

Home

Dječak čudom preživio četiri dana sam u šumi

Četverodnevna drama u ruskom Jekaterinburgu okončana je sretno za Dimu Peskova (4) i njegovu porodicu.

On je, naime, nestao tokom kampovanja sa svojim najbližima i četiri dana proveo usamljen u divljoj okolici Jekaterinburga, pišu svjetski mediji. Sve je počelo kad je otac Andrej poveo dječaka u šumu da nasijeku drva, ali malenom Dimi je to brzo dosadilo i tata ga je poslao natrag k majci koja je bila udaljena tek 50 metara. No, kako to već ide kod djece, Dima je nekako uspio skrenuti s puta i izgubiti se.

"Bio sam baš glup, nisam mogao ni zamisliti da bi Dima odlutao" ,rekao je otac. Dima nakon toga više nije viđen u blizini kampa, a porodica je odmah prijavila njegov nestanak i bila pod nadzorom policije. Zbog sigurnosti su poslani na detektor laži.

U potrazi je učestvovalo čak 2000 ljudi, a cijeli slučaj je doveden na nacionalnu razinu. Volonteri koji su sudjelovali u potrazi locirali su Dimine otiske u blizini kampa, ali ronioci i dronovi nisu davali nikakve rezultate. Šanse za pronalaskom smanjile su se kad je uočen medvjed na tom području, no nakon tri dana javili su se lokalni ribari s prijavom da su primijetili dječaka koji odgovara Diminom opisu.

Ipak, potragu je obustavilo nevrijeme, a idući dan dječak je pronađen kako leži u rupi od srušenog drveta, 7 kilometara od mjesta nestanka. Inače, Jekaterinburg je udaljen 1700 kilometara od Moskve.

"Kad smo ga pronašli, Dima je bio promrzao i mokar, po tijelu je imao bezbroj ujeda komaraca, a kad se malo smirio i došao k sebi ispričao nam je da je jeo travu i pio vodu iz močvare" ,rekao je junak Pavel Karpenko, pripadnik specijalne policije koji je pronašao dječaka.

Dima je odvezen u bolnicu gdje se popravlja od povreda i stresa.

 

(Izvor:24sata.hr)

Objavito: Čet, 06/15/2017 - 15:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top