Dječak pokušao da se objesi zbog loših ocjena

Dečak M. P. (14) iz sela u blizini Vranja pokušao je da se objesi u petak uveče, ali je, srećom, u poslednji čas naišao njegov otac i spasio mu život.

Da jedno dijete odluči da podigne ruku na sebe, dovoljno je stravična pomisao sama po sebi, a kamoli kada dijete kao razlog takvog čina navede – loše ocjene. Svi u selu kod Vranja u šoku su što dječaku nisu prišli na vrijeme, već su pustili da dođe do posljednjeg čina kojeg bi dijete koje tek raste lišilo života da ga otac nije pretekao.

– Iznenadili smo se kad smo čuli. Ne znamo šta se desilo. Oni su, inače, dobra porodica. Djed je penzioner, a oni svi, i otac i majka i djeca, rade poljoprivredu. Ne postoji razlog zbog čega bi bilo ko, a kamoli jedno mlado biće pred kojim je budućnost, digao ruku na sebe. Priča se da je navodno popustio u školi, a da li je to razlog, to ne mogu da tvrdim – priča za „Blic“ mještanin koji je molio da ostane anoniman.

M. P. (14) potiče iz dobre, radničke porodice, ima brata i sestru.

Prema nezvaničnim informacijama, dječaka je sa vešala skinuo otac, a zatim ga, navodno bez svijesti, odvezao u vranjsku bolnicu, odakle je hitno prevezen u niški Klinički centar.

– Dječak se nalazi na Odjeljenju neurohirugije, ima longetu na vratu, ali je dobro, priča, hoda i nije životno ugrožen – saznaje „Blic“ u Kliničkom centru.

Majka, koja je u bolnici sa dječakom, nije željela da govori o ovom potresnom slučaju.