Stravično: Djevojčica je prizivala mrtve, a onda su uslijedili "napadi" i smrt

Već danima internet ne prestaje pisati o novom Netflixovu hororu koji je dostupan na tom servisu od 26. februara. Riječ je o španskom filmu "Veronica" redatelja Paca Plaze, kojeg se ljubitelji horor žanra sjećaju po filmu "REC" iz 2007.

Priča prati 15-godišnju Veronicu iz predgrađa Madrida koja praktički sama odgaja dvije mlađe sestre i brata dok joj majka radi po cijele dane, a otac je preminuo. Djevojčicu zanima okultno pa na kiosku kupi igru Ouija.

Pod odmorom u školi, dok su drugi učenici gledali zamračenje Sunca, Veronica i dvije prijateljice sakriju se u podrum i odluče prizvati duha poginulog prijatelja, ali i Veronicina oca. No stvari krenu po zlu. Sljedeća četiri dana Veronica proživljava horor, ne znajući koga je ili šta prizvala iz mrtvih.

Radnja filma je zapravo već više puta "prožvakana" priča o duhovima i demonima, ali ono što je zanimljivo jest da je film inspiriran manje poznatim istinitim događajima izvučenima iz policijskog izvještaja iz 1992. godine.

Veronica je zapravo 14-godišnja Estefania Gutierrez Lázaro iz Vallecasa (južni Madrid), koja je tragično preminula u augustu 1991. Prema riječima njezinih roditelja, Estefania se kao tinejdžerica počela zanimati za okultno. Tako je s prijateljicama u školi pokušala prizvati dušu prijatelja koji je poginuo u motociklističkoj nesreći. Čaša se neobjašnjivo počela puniti bijelim dimom. U tom trenutku ušao je profesor koji je prekinuo ritual. Razbio je ploču i čašu, a Estefania je udahnula misteriozni dim, prenosi 24sata.hr.