Mala Milica umrla zbog zagađene vode iz bunara?

Devetogodišnja djevojčica je preminula 23. septembra u vršačkoj bolnici, gdje su ljekari pokušali sve da je spase

Iako se čekaju zvanični rezultati obdukcije, sumnja se da se uzrok smrti Milice Bogdan (9) iz Kajtasova, kod Bele Crkve, najvjerovatnije krije u tome što je pila fekalijama zagađenu vodu s bunara, saznaje nezvanično "Blic".

Kako naš izvor navodi, voda iz kućnog bunara u domaćinstvu porodice Bogdan nije bila za piće jer je sadržala takozvane fekalne, koliformne bakterije, što u praksi znači da je voda mogla biti zagađena fekalijama ljudi i životinja.

Rezultati analiza uzetih uzoraka vode pokazali su prisustvo fekalnih, koliformnih bakterija, riječi su našeg izvora koji nastavlja:

- U pitanju je fekalno zagađenje sospstvenog izvora vode. Ta voda je bakteriološki neispravna i nije bila za piće. Iste bakterije pronađene su i tokom obdukcije djevojčice. Ali, to su samo prvi rezultati analiza. Još se sa sigurnošću ne može tvrditi od čega je djevojčica umrla - navodi on.

Djevojčica je preminula 23. septembra u vršačkoj bolnici, gdje su ljekari pokušali sve da je spase. Stigla je na liječenje u noći između subote i nedjelje. Imala je visoku temperaturu, bolove u stomaku i povraćala je. Ljekari su naveli i da je bila "u lošem higijenskom stanju".