DNZ – Krajiška stranka upućuje iskrene čestitke povodom Prvog maja

U povodu Prvoga maja, Međunarodnog praznika rada, Demokratska narodna zajednica BiH – Krajiška stranka izdaje slijedeće:

 

Saopćenje za javnost

Demokratska narodna zajednica BiH – Krajiška stranka svim građanima u Krajini, Bosni i Hercegovini, a posebno radnicima, upućuje iskrene čestitke povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada.

Nažalost, danas smo suočeni s vremenom u kojem našu zemlju napuštaju mladi ljudi, cijele porodice, suočeni smo s nedostatkom radnih mjesta, viskom stopom nezaposlenosti. Prema određenim podacima, BiH je druga zemlja u svijetu po neaktivnosti stanovništva na tržištu rada, odmah nakon Palestine. I danas radnici se bore za svoja prava, neuvezani radni staž, neredovne isplate plaća, male penzije, gubimo radnu snagu, stručnjake, gubimo potencijal koji treba da gradi Krajinu i  Bosnu i Hercegovinu! Zajedno moramo stvarati pozitivnu klimu za izgradnju boljeg položaja radnika, građana uz saradnju svih interesnih strana na rješavanju nagomilanih problema.

DNZ BiH smatra da je došlo krajnje vrijeme da se u BiH radnici probude, da preuzmu svoju sudbinu u svoje ruke, da se bolje organiziraju i ostvare svoja prava ne čekajući da to za njih uradi aktualna vlast, jer očito je čije ona interese štiti.

Demokratska narodna zajednica BiH – Krajiška stranka će kao i do sada u svome političkom radu i djelovanju podržati sve inicijative i prijedloge koji će poboljšati život, ne samo radničke populacije, nego i svih građana BiH bez izuzetka.

 

PRESS SLUŽBA DNZ BiH