Dodik: Ako ne bude dogovora, za 60 dana smo u NSRS, tada će biti kasno

sastanak  u ist sa
Završen je sastanak političkih predstavnika Republike Srpske koji obavljanju dužnosti u državnim institucijama Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu, a sastanak je sazvao član Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik.

 

Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se samo jedan mali broj ljudi nije odazvao pozivu na sastanak.

Istakao je da se razgovaralo o tome na koji način će se kretati u ovoj novonastaloj situaciji. Parlamenti i komisije, Savjet ministara, će funckionisati i raditi. Svi predstavnici će dolaziti na sjednice, ali odluka neće biti, istakao je srpski član predsjedništva.

“Mi danas finalizujemo prijedlog zakona koji treba da riješi ovu situaciju vezanu za Ustavni sud i tokom dana vjerujem da će biti zajednički prijedlog srpske i hrvatske strane spreman za predavanje. U proceduri će se tražiti da se stavi na dnevni red i to pitanje razmotri, istakao je Dodik

Napomenuo je da rješenja koje srpska i hrvatska strana nude mogu biti prihvatljiva i za Bošnjake.

Kad je u pitanju međuentitetska linija razgraničenja, Dodik je istakao da će ponovo pozvati drugu stranu na razgovor i da neće odustati od toga da se provede Dejtonski mirovni sporazum. Pozvao je Bošnjake na saradnju i istakao da niko ne treba sumnjati u političke predstavnike RS i njihovo poštovanje odluka Narodne skupštine.

“Ukoliko se ne postigne neki dogovor, mi smo za 60 dana u Narodnoj skupštini, ali mislim da će tada biti kasno da nas zovu”, proučio je Dodik.