Dodik: Crnogorski poslanici koji su glasali za rezoluciju nisu dobrodošli u RS

asd
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da svi poslanici u Skupštini Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici “nisu dobrodošli u Republiku Srpsku jer ta njihova odluka predstavlja direktan udar na RS i srpski narod”.

“Ovim činom donošenja spomenute rezolucije crnogorska Skupština se pretvorila u antisrpsko političko pozorište”, rekao je Dodik za Srnu. Dodik je potom ponovo negirao genocid rekavši da se radi o “tragičnim dešavanjima”.

“Kakve veze ima Crna Gora sa tragičnim dešavanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta koji je donešen bezočno i bez argumenata, bez obzira da li je riječ o njihovom ličnom stavu ili je u pitanju ispunjavanje interesa antisrpskih stranih nalogodavaca”, rekao je on, što je njegova najnovija skandalozna izjava.

Dodao je da se postavlja “i pitanje zašto opozicija iz Republike Srpske sada sve vrijeme šuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odbosima sa Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima”. “I kad su već u tako dobrim odnosima zašto se nisu izborili da spriječe usvajanje ove sramne antisrpske rezolucije”, rekao je Dodik.

On je upitao i “zašto niko iz opozicije nije izašao i jasno i glasno osudio ovaj neprijateeljski čin svojih političkih prijatelja iz Crne Gore”. Skupština Crne Gore izglasala je 17. juna Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.