Dodik: Drina nama nikad nije bila granica, pa neka se ljuti ko hoće

Home

Dodik: Drina nama nikad nije bila granica, pa neka se ljuti ko hoće


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ne postoji rusko miješanje u Republici Srpskoj, niti podstrekavanje za priču o referendumu iako bi on lično volio da tako nešto postoji, ali ne postoji.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Rusija nikada od RS-a nije tražila nikakvo činjenje, za razliku od mnogih sa Zapada koji su sa malim projektima pomoći uvijek tražili neke velike političke ustupke.

“To nikada nisam doživio od Rusije”, rekao je Dodik za Televiziju “Pink”.

Prema njegovim riječima, Rusija je samo pokušala da spozna šta može da pomogne.

“Ja sam kao predsjednik Republike Srpske veoma zadovoljan da mogu sa ljudima iz Rusije i sa predsjednikom Vladimirom Putinom da razgovaram na tu temu. Ne postoji rusko miješanje u Republici Srpskoj, niti podstrekavanje RS-a za, recimo, neku priču o referendumu. To nije tačno”, rekao je Dodik.

On je dodao da bi lično volio da tako nešto postoji, ali ne postoji.

“Ja bih volio da jedna velika Rusija kaže da je to OK, pa da vidimo na koji način bi se sve to odvijalo”, rekao je Dodik po povratku iz Sankt Peterburga.

Govoreći o mostu “Ljubovija-Bratunac”, Dodik je ocijenio da je to odličan projekat oko kog se uvijek okupljaju Srbija i Republika Srpska, jer Drina nikada nije shvatana kao granica.

“To moraju da znaju svi koji to komentarišu. Drina za nas nikada nije bila granica. Ona ostaje formalno, fizički tu, ali u našim srcima nikada nije bila granica, pa neka se ljuti ko koliko hoće. To je neprirodna priča kojom je postavljena granica između srpskog naroda u nastojanju da se održi neka priča o BiH”, rekao je Dodik.

Predsjednik RS-a je poručio da BiH nikada nije ni postojala kao država, već kao društvo.

Dodik je zaključio da će i ubuduće, kao i do sada, zastupati građane RS-a ispred kojih stoji, iako mu to donosi izolaciju i sankcije.

 

(Izvor: Srna)

Tagovi
Objavio: Pon, 05/06/2017 - 07:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top