fbpx Dodik: Govedarici niko nije javio da je SDS u koaliciji sa Izetbegovićem

Dodik: Govedarici niko nije javio da je SDS u koaliciji sa Izetbegovićem

Home

Dodik: Govedarici niko nije javio da je SDS u koaliciji sa Izetbegovićem


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je krajnje vrijeme da SDS prestane da obmanjuje građane Republike Srpske jeftinom demagogijom i izmišljotinama, jer je njima ionako odavno sve jasno.

Dodik je rekao da je lider SDA Bakir Izetbegović "izabrao SDS i ostale partijice iz Saveza za promjene /SzP/" da budu vlast u zajedničkim institucijama BiH i da podržavaju njegovu politiku, iako te partije nisu većinska volja građana Srpske.

"Kako to da /predsjedniku SDS-a Vukoti/ Govedarici niko do sada nije javio da je stranka kojom predsjedava u koaliciji sa Bakirom Izetbegovićem i da SDS dogovara politike na nivou BiH upravo sa SDA i Izetbegovićem. Mi smo opozicija i takvoj politici i tako 'skrpljenoj' većini na nivou BiH i ne vidim razlog da Govedarica manipuliše građanima pričom o nekakvom navodom dogovoru u Mostaru", rekao je Srni Dodik, koji je predsjednik SNSD-a.

On je predložio Govedarici da, umjesto traženja krivaca u SNSD-u, pita neformalnog šefa SDS-a Mirka Šarovića kako je moguće da se bez njegove saglasnosti na dnevnom redu Savjeta ministara pojavi ijedno pitanje.

"Naravno da nije moguće, i naravno da je Šarović dao pristanak na takav dnevni red, i naravno da su ministri iz Republike Srpske bili aktivni u sjednici Savjeta ministara koju sada osporavaju. Krajnje je vrijeme da SDS prestane da obmanjuje građane Republike Srpske jeftinom demagogijom i izmišljotinama. NJima je ionako sve odavno jasno", poručio je predsjednik Srpske.

On je ocijenio da osporavanje zakona o akcizama, koje danima provodi SzP, nije ništa drugo nego štetna djelatnost prema Republici Srpskoj, a sve u borbi za vlast u Srpskoj.

"Nije istina da će zbog tog zakona trpjeti poljoprivrednici Srpske. Od tog zakona korist će imati Republika Srpska, odnosno njeni putevi i auto-putevi, a dio sredstava će ići za poljoprivredu i zdravstvo u modelu koji smo dogovorili u Srpskoj. Zato je Vlada Republike Srpske i opredijeljena da taj zakon podrži, jer je on i te kako koristan za Srpsku", naglasio je predsjednik Srpske.

On je ocijenio da, izgleda, da SDS sve što je korisno za Srpsku doživljava kao svoju partijsku štetu.

 

(Izvor: Nezavisne.com)

Tagovi
Objavio: Pon, 10/04/2017 - 15:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top