Dodik i Džaferović razgovarali s turskim ministrom Pakdemirlijem

Nakona posjete mezarju Kovači, ministar poljoprivrede i šumarstva Turske Bekir Pakdemirli sastao se s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, te članom Predsjedništva Šefikom Džaferovićem

Ministar poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Bekir Pakdemirli, koji boravi u jednodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, sastao se danas u Sarajevu sa predsjedavajućim i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i Šefikom Džaferovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

U pratnji brojne delegacije, ministar Pakdemirli jutros je doputovao u Sarajevo, a najprije je posjetio Šehidsko mezarje “Kovači”, gdje je položio cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Pakdemirli se potom sastao s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Dodikom i članom Predsjedništva Džaferovićem. Nakon što je kamermanima i fotoreporterima dozvoljeno da zabilježe početak, sastanak je nastavljen iza zatvorenih vrata, prenosi Fokus.


U poslijepodnevnim satima, turski ministar Pakdemirli sastat će se s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem.

Kako su iz Šarovićevog ministarstva ranije naveli, na ovom sastanku će se razgovarati o nastavku izvoza mesa iz BiH u Tursku, te će biti razmotrene mogućnosti izvoza voća iz BiH u Tursku, a posebno malina.

Pakdemirli će se tokom dana sastati i sa ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Edinom Ramićem te federalnim ministaom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem.