Dodik: Kad su oni nestali iz vidika, ja sam se vratio u ložu

Zbog učešća ekipe Kosova na sportskim igrama srpski predsjednik Aleksandar Vučič ceremoniji otvaranja nije ni prisustvovao

U trenutku kada su pred svečanom ložom na stadionu u bjeloruskom Minsku defilovali sportisti Kosova, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, napustio je ložu.

Demonstrativno je ustao i izašao, a čim su kosovski sportisti završili sa defileom, kaže da se vratio na svoje mjesto.

Kad sam vidio da izlazi Kosovo, pratio sam to da ne bi promaklo, ja sam i prije same najave ustao i otišao iz lože. Kad su oni prošli i nestali tamo iz vidika, ja sam se ponovo vratio. A, kad je naišla, pozdravio sam reprezentaciju BiH, ali i kada je naišla reprezentacija Srbije, isto sam pozdravio, ustao, pozdravio i smatram to sasvim normalnim”, kazao je Dodik za ATV.

Zbog učešća ekipe Kosova na sportskim igrama srpski predsjednik Aleksandar Vučič ceremoniji otvaranja nije ni prisustvovao, prenosi Fokus.

Došao sam našim sportistima da poželim uspjeh, to je ta odluka olimpijskog komiteta, ali ja sam morao da postupim kao predsjednik Srbije i tako sam uradio, a svemu drugom sam prisustvovao. Lukašenko je bio toliko fer, toliko je bio korektan”, kazao je Vučić.

Vučićev potez u potpunosti razumijem”, kaže za ATV Dodik i poručuje da je ložu napustio jer kosovskim sportistima tamo nije bilo mjesto.

Otvaranje evropskih sportskih igara u Minsku Dodik je pratio sa najvišim bjeloruskim, ruskim i moldavskim zvaničnicima, među kojima je bio i ruski premijer Dmitrij Medvedev.