Dodik komentarisao razmjenu optužbi Tuđmana i Izetbegovića

Home

Dodik komentarisao razmjenu optužbi Tuđmana i Izetbegovića


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da optužbe koje razmjenjuju sinovi bivših predsjednika Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Miroslav Tuđman i Bakir Izetbegović, pokazuju da među njima postoji pritajena mržnja, koja se ne može sakriti.

"Bili su braća i šta im je sad, nemam pojma", rekao je Dodik na konferenciji za novinare poslije susreta sa predsjednikom  Srbije Aleksandrom Vučićem i konstatovao da "Bakir samo otvara probleme".

"On polako postaje politička olupina... Obično to tako i  biva, kad dođe do kraja političkog angažmana, onda svi navale na vas", ocijenio je Dodik.

Govoreći o najnovijem sukobu Izetbegovića i Tuđmana, on je primijetio da je očigledno kako povijesne činjenice ne mogu biti skrivene i dodao da Izetbegović samo otvara probleme i da nema više destinacija ni u regiji ni u BiH gdje nije otvorio problem.

"Čini to u kontinuitetu, prvo s onim mirovnim sporazumom. On govori da je njegova politika, politika njegovog oca, a politika njegovog oca je Islamska deklaracije, koja je programski akt i dokument za Islamsku državu koja je funkcionirala i još uvijek funckionira na Bliskom istoku, i on se toga nije odrekao", rekao je Dodik.

Kako je naveo, sada su i oni saznali od Tuđmana ono što su Srbi govorili, a da se njihov glas nije čuo, a to je da se upravo začetak Islamske države mogao vidjeti u BiH dolaskom mudžahedina, što je, primijetio je, povrijedilo Bakira Izetbegovića, prenosi Tanjug.

To, dodao je, nije jedini problem između BiH i Hrvatske, jer postoji problem i s Pelješkim mostom, dok Republika Srpska ima problem s izgradnjom mosta na Savi kod Gradiške, što pokušava riješiti s Hrvatskom.

 

(Izvor: N1)

Tagovi
Objavio: Sat, 02/09/2017 - 11:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top