Dodik na mjestu genocida: Srebrenica je izmišljena globalna politika Amerike i NATO saveza

U naredne četiri godine, kazao je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS citirajući presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, "srpska Srebrenica" će biti preporođena.

Srebrenica je izmišljena globalna politika Sjedinjenih Američkih Država i NATO saveza. Govore da je Srebrenica mjesto vandala, zločina koji su počinili Srbi. Izmišljaju broj žrtava, a ne kažu da je u Memorijalnom centru Potočari ukopano više od 2.000 bošnjačkih vojnika, koji su poginuli u ranijim borbama, istaknuo je na današnjem predizbornom skupu SNSD-a u Srebrenici u tamošnjem Kulturnom centru, Milorad Dodik, lider ove stranke. 

Govoreći o novom srpskom rukovodstvu u srebreničkoj Općini, Dodik je kazao da su oni zahvaljujući Vladi Srbije i RS postigli više nego bošnjačko rukovodstvo za proteklih 20 godina. U naredne četiri godine, Dodik je kazao da će "srpska Srebrenica" - citirajući doživotnom kaznom presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića - biti preporođena. 

Tvrdi da će iduće godine pokrenuti rad Banje Guber i još nekoliko preduzeća, koja će samo u toj godini uposliti više od 400 radnika.

Nabrojao je sve projekte koje je Vlada RS do sada realizirala u Srebrenici, dok Vijeće ministara BiH neće da prihvati nijedan od 28 projekata ove  općine za koje je na investicionoj konferenciji prije skoro tri godine obećala sredstva, a do danas nije uplaćena ni marka.

Na skupu su predstavljeni Željka Cvijanović za predsjednika RS, kandidati za Narodnu skupštinu RS i kandidati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, s nosiocem liste Stašom Košarcem.