Dodik: Ne bi bilo čudno da zapad podrži formiranje 'velike Albanije'

Home

Dodik: Ne bi bilo čudno da zapad podrži formiranje 'velike Albanije'


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da RS i dalje stoji iza politike Srbije koja se odnosi na njen teritorijalni integritet, što je i pokazala nepodržavanjem proglašenja Kosova državom jer to smatra neprihvatljivim.

"Naš stav je isključivo vezan za podršku teritorijalnom integritetu Srbije. Govori se o tome da se Albanija miješa u teritorijalne interese drugih zemalja i Albanci su naučeni da se na Balkanu tako ponašaju, što mi odbacujemo", poručio je Dodik.

Komentarišući navode medija iz Srbije koji pišu o pretenzijama za formiranje "velike Albanije", Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da biti "za" ili "protiv" ne znači da se taj proces može zaustaviti.

Dodik smatra da Albanci imaju namjeru da upravo tako nešto urade jer, ako je takva ideja došla od premijera Albanije ili Kosova, onda je to daleko ozbiljnije od nekog neformalnog skupa istomišljenika.

"Postoji uvjerenje kod mnogih političara u regionu i Evropi da podrška Albanicima koja je data kroz rješavanje pitanja Kosova, pa i podrška koja je data Albancima u Makedoniji, govori o tome da postoji sklonost šire međunarodne, prije svega, zapadne zajednice, da podrži Albance u svim njihovim zahtjevima, pa ne bi bilo čudno da ih podrži i u formiranju `velike Albanije`", smatra Dodik.

 

(Izvor: Vijesti.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 26/04/2017 - 15:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top